MODRIČANIMA PETICA IZ HUMANOSTI: Učenici i nastavnici prikupili novac Vanju

Učenica sedmog razreda Osnovne škole "Sutjeska" Vanja Malinović razboljela se prije osam mjeseci od dijabetesa, a ta vijest bila je šok za njene roditelje Gorana i Zvezdanu.

 Lekari su preporučili insulinsku pumpu kako bi djevojčici olakšli borbu sa bolešću. Pošto pumpa košta 5.600 maraka, koliko roditelji u ovom trenutku nemaju, novac su sakupili za 15 dana, učenici i nastavnici OŠ "Sutjeska" koju pohađa Vanja, zatim OŠ "Sveti Sava", SŠC "Jovan Cvijić", HO "Srcem za Modriču" i Opština Modriča.

- Hvala svim školama koji su učestvovale u sklapanju sredstava za moju Vanju. Suprug i ja bismo mogli da nabavimo pumpu, ali tek za koju godinu jer je teška materijalna situacija i opterećeni smo kreditima - kaže kroz suze majka.

Vanja kaže da je ovo za nju veliko olakšanje.

- Hvala svima koji su mi pomogli. Nema više insulina preko igle, sada će biti sve lakše - rekla je Vanja.

Pedagog SŠC "Jovan Cvijić", Novka Marković, bila je pokretač akcije pošto Vanjina baka i mama rade u SŠC kao spremačice. U akciji je učestvovalo oko tri hiljade učenika koji su dobili još jednu peticu iz humanosti.

SUZE

- Baka Spasa je prva zaplakala, kao i svaka baka i njene suze su bile dovoljne za sve nas da pokrenemo akciju. Učenici su položili pravi ispit iz humanosti i za par dana smo sakupili novac. Učenici su donosili od jedne marke da iznosa koji su njihovi roditelji sami određivali, a bili su veliki za naše prilike. U ime škole i svih nas zahvaljujem se dobrim ljudima - istakla je Novka Marković.

Tagovi: