ŠAMČANKA SA BANJALUČKOM ADRESOM: Dukat stigao do Beograda (FOTO)

Koliko je Bosna i Hercegovina bogata talenovanim modnim dizajnerima pokazuje i rad Sandre Mićić.

Šamčanka sa adresom u Banjaluci, Sandra Mićić, diplomirani je akademski slikar i profesorica likovne kulture, dizajnom i izradom ženske odjeće se bavi se već dugih petnaest godina.

Svojom posljednjom kolekcijom, pod nazivom Dukat, privukla je pažnju kako bh. medija, tako i onih u regionu. Svoju kolekciju je nedavno predstavila i u Beogradu, gdje je sudjelovala na Balkan art fashion event.

Kolekcija DUKAT

Kolekcija Dukat inspirisana je etnologijom Krajine, tako da kolekcijom dominiraju zlatno- crveni tonovi, šljokice i svila, svaki odjevni predmet ima bar jedan dukatić, čak i same forme poput top-bluza ili širih suknji imaju utočište u narodnim nošnjama sa područja Krajine.

''No, prije svega trebam naglasiti, kako je nezaobilazna inspiracija svih mojih kreacija i kolekcija žena, njena elegancija i prefinjenost'', naglašava dizajnerica.

Kolecija Dukat je savremena u potpunosti nosiva kolekcija dizajnirana za svečane prilike. Materijali koji su korišteni za izradu ove kolekcije jesu sirova svila, mrežica, čipka, šljokice, razne trakice, imitacija dukata…

BAFE

''Već drugi put učestvujem na ovom modnom događaju u Beogradu. Moje prvo učešće je bilo u junu ove godine gdje sam radila kolekciju “BEZ BOJE” zajedno sa kolegicom sa klase Oliverom Šipkom sa kojom sam sarađivala na jos dva ranija projekta'', pojašnjava dizajnerica.

BAFE - Balkan art fashion event je modni događaj koji pruža priliku mladim dizajnerima iz regiona da se predstave široj publici, da ostvare poznanstva sa drugim mladim dizajnerima ili brendovima. BAFE se održava dva puta godišnje i na njegov konkurs se mogu prijaviti svi mladi dizajneri iz regiona do 35 godina starosti sa skicama ili fotografijama kolekcije.

Ukoliko vam se sviđa kolekcija i želite obradovati sebe za novogodišnje blagdane, Sandru možete kontaktirati putem njenog Instagram profila, službene Facebook stranice ili ju pak kontaktirajte putem maila.

Birajmo domaće, jer domaće je u modi!

 

(bhfashionlovers)

 

Tagovi: