BRAVO: Žarko Jović najbolji volonter u RS

 Prigodnim programom u Banjaluci je večeras obilježen Međunarodni dan volontera, kojih u Republici Srpskoj ima nekoliko hiljada u 15 volonterskih servisa.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je prisustvovala obilježavanju, istakla je da su u ovoj godini u Srpskoj formirana tri volonterska servisa i da resorno ministarstvo na godišnjem nivou izdvaja 50.000 KM za volonterski rad. 

"Izuzetno je važno volontiranje, jer omladina koja je uključena u rad volonterskih servisa pokušava da unaprijedi život u svim lokalnim zajednicama. Volonteri pružaju veliku pažnju i ljubav svima kojima je potrebno", rekla je novinarima Davidovićeva i podsjetila da su volonterski servisi dali ogroman doprinos u otklanjanju posljedica poplava 2014. godine. 

Izvršni direktor Volonterskog servisa Republike Srpske Vanja Kukrika navela je da volonteri najčešće učestvuju u humanitarnim aktivnostima i radu sa djecom sa posebnim potrebama. 

"Cilj nam je da pomognemo i kvalitetno radimo u svim lokalnim zajednicama. Volonterizam je potreban i važno ga je promovisati i očuvati na doborbit naših građana", rekla je Kukrika. 

Dobitink nagrade za najboljeg volontera Žarko Jović rekao je da mu ova nagrada mnogo znači i da će mu biti motivacija za budući volonterski rad. 

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodijelilo je republičku nagradu najboljim volonterima i Crvenom krstu Trebinje kao najboljem organizatoru volontiranja u ovoj godini. 

Tagovi: