Šamac: Prva godina u dnevnom centru (FOTO)

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama obilježava danas godišnjicu rada u dnevnom centru koji se nalazi u okviru Centra za socijalni rad u Šamcu.

Predsjednik Udruženja i otac djeteta sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović rekao je da se dnevni centar najviše bazira na socijalizaciji djece i edukativno-kreativnim radionicama.

"Od ove godine Udruženje ima stavku u budžetu opštine i ta sredstva od 4.000 KM će nam puno značiti. Baziraćemo se na edukativno-kreativne radionice, ali i uključiti roditelje da bismo ih upoznali o raznim temama koje se odnose na njihovu djecu", naveo je Milovanović.

On je dodao da je u Udruženju osmoro djece sa posebnim potrebama, da ih na području opštine Šamac ima 30, a da u radionicu žele da uključe i djecu sa smetnjama u razvoju, te planiraju angažovanje logopeda koji bi radio sa djecom.

"U našem planu i programu za 2017. godinu cilj će biti posjeta porodicama koje imaju djecu sa posebnim potrebama da bismo ih upoznali o radu Udruženja kako bi i oni doveli svoju djecu ovdje. Smatram da nisu roditelji dovoljno upoznati o tome šta se to u radionici radi i kako mogu pomoći djeci", dodao je Milovanović.

On je rekao da su djeca napredovala i da je zadovoljan socijalizacijom djece u Udruženju, te zahvalio asistentima /njih sedam/, koji izdvajaju vrijeme i rade volonterski sa djecom dva puta sedmično po dva sata. 

Edukator i volonter u Udruženju Arnela Hećimović istakla je da je tokom prošle godine omogućeno djeci u radionici da izražavaju kreativnost u zajedničkom radu, grupi, kao i da stvaraju pozitivne slike o sebi.

Prema njenim riječima, vidan je napredak, djeca već izražavaju svoje ideje, te prihvataju i razmjenjuju iskustva tokom svakodnevnih aktivnosti. 

Tagovi: