Ognjen Kuzmić: ''Uvijek se rado vraćam u rodnu Grabovicu kod Doboja''

Ognjen Kuzmić, novi košarkaš Real Madrida, istakao je da mu je Crvena zvezda bila odskočna daska ka trofejnom evroligašu, ali i da beogradski ''crveno-bijeli'' mogu da nastave s vrhunskim igrama iako je tim napustilo nekoliko zvijezda.

''Prošla sezona u Zvezdi je bila odlična, odlično sam igrao i kao nagrada je došla šansa da igram u Realu, klubu koji godinama igra fajnal-for Evrolige i koji je devet puta osvajao elitno takmičenje. Real je novi izazov za mene, a igranje u Zvezdi je veliki plus pred odlazak u španski klub", rekao je Kuzmić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa španskim klubom, u razgovoru za "Nezavisne".

NN: Šta će za Vas kao igrača biti najveći izazov u Realu?

KUZMIĆ: Dobro je što poznajem špansku ligu, igrao sam tamo, znam i jezik, a meni će lično najveći izazov biti da nastavim da idem uzlaznom putanjom. Trudiću se da uspijem u tome.

NN: Na oproštaju od "crveno-bijelih" na društvenoj mreži ste napisali "Rođeni Delija je živio svoj san", šta je bilo najupečatljivije iz tog sna?

KUZMIĆ: Sve, zaista sve. Cijela sezona je bila odlična. Na prvom mjestu imali smo odličnu ekipu, timsku igru i jedino tako smo mogli funkcionisati. Bila je odlična sezona za mene, ali i za cijelu ekipu.

NN: Može li Zvezda s izmijenjenim timom nastaviti s vrhunskim rezultatima?

KUZMIĆ: Može. I prošle godine je stiglo nekoliko novih igrača, pa smo igrali odlično i osvojili ABA ligu, ligu Srbije i Kup Radivoja Koraća, igrali Evroligu.

NN: Kako teku pripreme s reprezentacijom Srbije za Evropsko prvenstvo?

KUZMIĆ: Dobro je. Nije lako, ali nije ni naporno. Svi znamo šta moramo proći da bismo dosegli maksimum, a vidjećemo ko će biti među 12 igrača koji će nastupiti na EP. Ne razmišljam o tome da li ću ja biti među njima, ali trudim se i dajem sve od sebe. Vidjećemo šta će selektor Aleksandar Đorđević odlučiti.

NN: Ko su glavni konkurenti za zlato na EP (počinje 31. avgusta)?

KUZMIĆ: Kao i na svakom takmičenju, Srbiji je cilj medalja, tako će biti i ovoga puta. Neće biti lako, ima kvalitetnih ekipa, a mislim da su najozbiljnije Španija i Francuska.

Uživa u Grabovici

Ognjen Kuzmić je živio i igrao u različitim zemljama, život profesionalnog sportiste ga je često odvajao od porodice i prijatelja, ali uvijek se rado vraća u rodnu Grabovicu.

"Grabovica je selo pored Doboja. Kada god imam slobodno vrijeme, odem tamo. Uživam u Grabovici! Kod kuće je, ipak, najljepše", rekao je Kuzmić.

(NEZAVISNE)

Tagovi: