Pozdravio se sa mladencima i poginuo ispred restorana

Negotinac Vlada Blagojević (65), njemački penzioner, poginuo je dok je, na neosvijetljenom dijelu, prelazio put Negotin-Kladovo u neposrednoj blizini motela Jaz kod Negotina gdje je bio svat na svadbi kod komšija iz ulice.

Na njega je ''opel vektrom'' naletio K.D. (38) iz Dušanovca.

Nesrećni čovjek je tek stigao na svadbeno veselje oko 22 sata i odmah se, po priči familije, vratio do svog automobila da provjeri da li je zaključao vrata, piše Blic.

Automobil je bio parkiran sa druge strane puta, a u povratku ka restoranu, na nesrećnog čovjeka je naletio automobil i usmrtio ga na licu mjesta.

– Vlada je sa familijom stigao u restoran nešto kasnije u odnosu na većinu svatova. Šta ga je tjeralo da se vrati da provjeri svoj automobil zauvijek će ostati tajna. Niko na svadbi nije vidio šta se desilo, samo je odjednom nastala pometnja, a mi nismo odmah shvatili šta se dogodilo – priča jedan od svatova.

Kako kaže, na samoj svadbi je bilo ljekara koji su odmah izašli da pomognu nesrećnom čovjeku, međutim mogli su samo da konstatuju njegovu smrt.

– Strašno je što se to uopšte dogodilo, a pogotovu što je bilo na svadbi njihovih komšija. Svadba je bila velika sa više od 600 svatova, nastupale su poznate zvijezde sa folk estrade, domaćini su se posebno potrudili, a tragičan događaj je sve poremetio. Najteže je familiji, ali je teško i domaćinima, jer je tragedija upravo tada dogodila – kaže svat.

Vlada Blagojević bio je njemački penzioner, a u Berlinu gdje je na radu proveo više od 40 godina, sada žive i rade njegovi sin i ćerka sa porodicama.

U kući ožalošćene porodice okupili su se prijatelji i brojna famijija. Najbliža porodica nije bila u stanju da govori o tregadiji koja ih je iznenada snašla.

Neutješna supruga, ćerka i sin i njegovi unuci, samo su nijemo stajali kraj kovčega i opraštali se od oca familije.

– Vlada je bio veliki čovjek, vrijedan, radan, svima je pomagao. Prije dvije godine kupili su kuću i u Berlinu gdje žive sin i ćerka sa porodicom. On i njegova žena Dušica u Negotinu su obično boravili od maja do novembra, a preko zime su bili sa svojom djecom. Nama su javili u toku noći i mi smo odmah krenuli iz Beča gdje radimo. Nismo se ni javili poslodavcima. Evo, Vladin brat je umro prije šest mjeseci, nedavno je bio parastos, a sad odjednom nema više ni Vlade. Strašno – komentarišu članovi porodice stradalog čovjeka.

Vozač automobila nije bio pod dejstvom alokohola i odmah se zaustavio i pokušao da pomogne nesrećnom čovjeku, potvrdili su “Blicu” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

Vlada Blagojević sahranjen je u nedjelju na negotinskom groblju.

(Blic)

Tagovi: