Gajevi: Služen parastos za poginule borce

U spomen-hramu ''Svete Petke'' u Gajevima kod Šamca danas je služen parastos za 18 poginulih boraca i tri civilne žrtve proteklog otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Šamac Lepa Trivić kaže da je dužnost svih nas da se na današnji dan poklonimo onima koji su dali najveću cijenu, svoje živote, kako bi mi danas živjeli u Republici Srpskoj. 

Ona je dodala da je obaveza republičkih i lokalnih vlasti da se brinu o porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima, borcima i svima onima zbog kojih danas slobodno živimo. 

Prema riječima predsjednika mjesne boračke organizacije "Gajevi" Čede Lukića, crkva na kojoj su uklesana imena poginulih sagrađena je 2002. godine. 

"Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene. Danas i svaki dan mi se poklanjamo našim herojima iz svih ratova koji su nam stvorili bolju budućnost", rekao je Lukić. 

Nakon parastosa, koji je služio gornjoslatinski sveštenik jerej Dragan Pavlović, položeni su vijenci i upaljene svijeće

Osim porodica poginulih, predstavnika boračke organizacije, mještana Gajeva, parastosu su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti i građani Gajeva. 

Tagovi: