Šamac: Pjesnici dijaspore svojoj matici

U Šamcu je održano književno veče pod nazivom "Pjesnici iz dijaspore svojoj matici" kojem su, osim članova Književnog kluba "Savovanje", prisustvovali i pjesnici iz Švajcarske koji su se svojim stihovima predstavili šamačkoj publici.

Ilija Pavlović, predsjednik Književnog kluba "Savovanje" koji je organizovao književno veče, kaže da je ovaj klub od početka godine godine objavio dvije zbirke poezije i Monografiju obudovačke crve, a u planu je da do kraja godine budu objavljene još tri knjige članova "Savovanja".

Knjigu "Hram rođenja Presvete Bogorodice", posvećenu obudovačkoj crkvi, pisao je Ilija Pavlović 30 godina, a biće promovisana 21. septembra na Malu Gospojinu, krsnu slavu crkve.

Pavlović je podsjetio da Književni klub "Savovanje" ove godine slavi 42 godine postojanja.

Predsjednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske sa sjedištem u Cirihu Milisav Đurić kaže da članovi "Savovanja" učestvuju u kreiranju zbornika "Zavještanja" u tom gradu.

"Ovdje smo večeras da proširimo saradnju. Cilj nam je da očuvamo pisanu riječ, naš nacinalni simbol - ćirilicu, a to radi i `Savovanje`", rekao je Đurić.

On je dodao da ove godine očekuju da članovi Književnog kluba "Savovanje" dođu u uzvratnu posjetu u Cirih.

Tagovi: