Šamac: Stigle nove sirene

Predstavnici Crvenog krsta Šamac donirali su danas opštinskoj Civilnoj zaštiti šest ručnih sirena za uzbunjivanje koje su preuzeli povjerenici mjesnih zajednica koje su u ranijem periodu bile najugroženije poplavama.
Službenik Crvenog krsta Šamac za djelovanje u katastrofama Aleksandar Panić kaže da je donacija, koja je rezultat saradnje šamačkog Crvenog krsta sa švajcarskim Crvenim krstom sa sjedištem u Tuzli, realizovana u okviru projekta "Upravljanje u katastrofama na nivou mjesnih zajednica". 

"Nabavljena je oprema za rano uzbunjivanje - šest ručnih sirena za najugroženije mjesne zajednice koje se nalaze uz rijeke Bosnu i Savu", rekao je Panić. 

On je dodao da je riječ o mjesnim zajednicama Zasavica, Donja Crkvina, Pisari, Jasenik - dio Mjesne zajednice Šamac uz rijeku Bosnu i Tursinovac i Grebnice uz rijeku Savu. 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić kaže da opština aktivno učestvuje u projektu "Upravljanje katastrofama na nivou mjesnih zajednica koji je od ključnog značaja za mjesne zajednice koje su bile pogođene majskim poplavama 2014. godine. 

"Danas smo realizovali samo jedan segment, a to je podjela sirena za uzbunu, čiji se nedostatak u vrijeme elementarne nepogode pokazao kao veliki problem. U narednom periodu, uz podršku Švajcarskog crvenog krsta, očekujemo kompletnu realizaciju projekta", rekla je Trivićeva. 

Tagovi: