Podrška kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona

Gradonačelnik Igor Radojičić, razgovarao je danas sa predstavnicima Vaterpolo kluba (VK) Banjaluka, koji će od 15. do 17. septembra biti domaćin pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

 -Po prvi put u istoriji grada, ali i Bosne i Hercegovine, Banjaluka će biti domaćin kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, odnosno ugostićemo prvake drugih evropskih država. Ovo je izvanredna prilika i Grad će sa svoje strane potpuno podržati ovaj događaj, i kao pozicioniranje Grada Banjaluka na evropskoj sportskoj mapi, ali i kao popularizaciju plivačkih sportova – kazao je gradonačelnik Radojičić, koji je i generalni pokrovitelj predstojećeg turnira.

Kako je naveo, u našem gradu je sve više mladih koji se bave plivačkim sportovima i to je važno za Grad, koja podržava rad Gradskog olimpijskog bazena koji djeluje u okviru Javnog preduzeća „Akvana“.

-I za grad je od velikog interesa da se na tom bazenu organizuju rekreativne i sportske i najuspješnije manifestacije, da dobijamo rezultate i što veći broj rekreativaca, i u tom kontekstu su i naši programi poput finansiranja škola neplivača za one najmlađe – zaključio je gradonačelnik Radojičić koji je, uz čestitke za dosadašnje uspjehe, banjalučkim vaterpolistima poželio i uspjeh na turniru u septembru.

 Predsjednik Vaterpolo kluba Banjaluka Slobodan Grahovac, zahvalio je gradonačelniku za podršku VK Banjaluka, kluba koji je prvak BiH i ove i prošle godine.

-Razvijamo ovaj sport i on je stalno u uzlaznoj putanji. Igramo u prvoj B ligi Srbiji, a naredni cilj nam je igranje regionale lige i naravno prolazak u drugi i veće krugove evropske lige šampiona. U klubu je i veliki broj mladih igrača, na koje smo ponosni i koji su prvaci BiH četiri godine zaredom – kazao je Grahovac.

Govoreći o predstojećem turniru, Grahovac je rekao da će 19. avgusta biti poznato koje će ekipe ugostiti VK Banjaluka.

Kako je rekao, Banjalučani će biti domaćin ekipama koje će se u okviru Grupe A boriti za prolazak u narednu fazu kvalifikacija.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Nenad Stevandić, naglasio je da je vaterpolo sport u Banjojluci u posljednjih pet godina napravio istorijske uspjehe, zbog čega je i zaslužio poštovanje i podršku šire društvene zajednice. On je podsjetio da je VK Banja Luka bio i domaćin utakmice svjetske lige između reprezentacija Srbije i Crne Gore.

-To je prvi sportski događaj te vrste održan u Banjoj Luci i s te strane imamo sertifikat organizacije svjetskih takmičenja. Na ponos je što momci iz VK Banjaluka ne primaju platu, oni su uspješni studenti i ime našeg grada pronose svugdje gdje igraju. I zato se nadam da će naši sugrađani da im vrate dobrim navijanjem, koje ovom prilikom i pozivam da prate utakmice predstojećeg turnira – kazao je Stevandić i istakao da je u prvoj B ligi Srbije najveći broj posjeta - upravo zabilježen na utakmicama VK Banjaluka.

-Hvala gradonačelniku Radojičiću što je prepoznao prednost ulaganja u ovakve manifestacije i promovisanje grada koje on uspješno radi, i sada to možemo da oplemenimo i sa vaterpolom – zaključio je Stevandić.

Kapiten VK Banjaluka Stefan Milovanović, rekao je da prvi put igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, te da će dati sve od sebe.

Tagovi: