Podrška penjačkom festivalu

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić obišao je danas lokacije u kanjonu Tijesno na kojima će se u septembru održati međunarodni penjački festival „Drill and Chill“.

Licencirani instruktor kluba „Extreme BL“ Dženan Hozić, koji organizuje festival, upoznao je predsjednika Talića sa svim detaljima vezanim za organizaciju ovog važnog turističkog i sportskog događaja, koji će u kanjonu Tijesno od 7. do 17. septembra okupiti oko 150 penjača iz 15 zemalja svijeta.

Penjači će ponovo preko kanjona postaviti posebno najlonsko uže, preko koga će sportisti/avanturisti prelaziti. Inače, prošle godine je oboren svjetski rekord u hodanju po užetu na nadmorskoj visini iznad tla ili vode i to upravo u Banjaluci na ovom festivalu.

Za penjače širom svijeta ovo je vrlo značajan događaj, a lokacija u kanjonu, tvrde u klubu „Extreme“ je jedna od najboljih za razvoj avanturističkog turizma Banjaluke. Predsjednik Zoran Talić je rekao da je riječ o fenomenalnom festivalu, da na najbolji način promoviše grad i ono što imamo da ponudimo u turističkom smislu.

- Kao građani treba da budemo ponosni kada ovako pozitivna slika o našem gradu i prirodnim ljepotama ide vani. Teren je prelijep, lokacija idealna, sa ponosom možete tu da dovedete goste iz inostranstva koji su željni avantura. Često sam obilazio ovakve terene i uvijek me oduševi naša priroda ali i rastuži to što ne iskorištavamo naše potencijale najbolje. Uvjeren sam da možemo mnogo više da uradimo u tom pravcu, što je i jedan od ciljeva u narednom periodu – rekao je Talić.

Tagovi: