Banjaluka: Roštiljnica kod Studentskog doma krije mračnu tajnu?

Odavno se zbijaju šale kako u okolini Studentskog doma „Nikola Tesla“ u Banjaluci nema mačaka i golubova, i kako se često te nedužne životinje nađu u specijalitetima od mljevenog mesa koje servira roštiljnica pored.

Zli jezici ili namjerno olajavanje od strane konkurencije, činjenica je da mjesecima unazad nema ni laveža pasa koji su godinama gospodarili prostorom od mosta „Venecija“ do popularnog „Škorpiona“.

Ipak, posljednje glasine su daleko strašnije.

„Prvo smo primjetili da nema mog cimera, Stojana. Zatim je nestao i Ljubiša. Onda smo počeli da sumnjamo“, izjavio je za naš portal anonimni stanovnik Studentskog doma.

Nakon što je primjećen nestanak nekoliko studenata u prethodnih mjesec dana, uprava doma je prvo planirala da stvar prijavi policiji, ali zbog lošeg publiciteta koji bi takva istraga donijela, odlučili su da se obrate privatnom detektivu.

„Odmah sam se bacio na slučaj. Krenuo sam od očiglednog. Prvo sam pokušao da pronađem lice B.M. (43), inače studenta elektrotehnike. Međutim, kada sam pozvao njegove roditelje kući, oni su rekli da nisu vidjeli sina godinama i da on ionako slabo svraća. Njegova majka je rekla da je on dolazio češće u prvih 15 godina studiranja, ali mu je kasnije postalo preskupo.“, rekao je Branko Haringa, privatni detektiv.

Nakon neuspjelih pokušaja da pronađe nestale studente telefonom, Haringa je izašao teren. Pokušao je da porazgovara sa studentima.

„Malo njih je željelo da razgovara sa mnom. Nepovjerljivi su prema strancima. U domu je vladala atmosfera straha. Onda sam litrom rakije podmitio Petra, portira u „studenjaku“, koji mi je ispričao najgore slutnje studenata.“

Haringa nam je zatim ispričao nevjerovatnu priču o tome kako su sve glasine o roštiljnici istinite. „Prvo su stradali golubovi, zatim mačke i psi, a sada, kako stoje stvari, i studenti. Možete misliti da sam lud, ali ja sam uvjeren da su glasine tačne. Išao sam nekoliko puta da probam pljeskavice iz roštiljnice, kako bih se još više uvjerio. Sve su u pravu zato što se tačno osjeti razlika… Recimo, ako su u pljeskavicu samljeli Hercegovca ili nekog jadnika iz Šipova, tačno se osjeti da je malo sirovije.“, završio je detektiv Haringa i otišao da rašljama traži zlato ispod Kastela.

Preuzeto sa satiričnog portala 50 nijansi pive :) 

Tagovi: