Prikupljena pomoć za samohranog oca

U akciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" u saradnji sa brčanskom Svetosavskom omladinskom zajednicom /SOZ/ sakupljeno je više od 7.000 KM namijenjenih za kupovinu poljoprivrednih mašina za Anđelka Božića, samohranog oca osmoro djece iz Lončara.


Organizacija "Srbi za Srbe" iz Srbije u saradnji sa SOZ u tu svrhu na Trgu mladih u Brčkom organizovala je košarkaški turnir pod nazivom "Trojka iz bloka".

Član brčanske SOZ Miloš Subotić rekao je da je odziv bio odličan.

"Sakupljeno je više 7.000 KM, računajući sponzore koji su novac donirali prije samog turnira, zatim donacije građana prolaznika, onih koji su se usudili da se oprobaju u trojkama, ali i onih manje hrabrih koji su samo donirali novac", istakao je Subotić.

On je rekao da se na turnir prijavilo više od 160 učesnika, a događaju je prisustvovala i brojna publika.

Prema pravilima, dolaskom na turnir učesnici su se prijavljivali za takmičenje u brzom šutiranju trojki. Cijena prijave bila je simboličnih pet KM. Novac od prijave donacija je Božićima.

Član SOZ iz Brčkog Nataša Damjanović rekla je da se, osim učešća na turniru, novac za pomoć Božićima mogao donirati kupovinom stikera, magneta i majica.

Turnir je počeo sinoć oko 19.00 časova, a trajao do dugo u noć.

"Trojka iz bloka" je sportsko-humanitarni projekat humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", pokrenut 2012. godine.

Akcija je dobila podršku Košarkaškog saveza Srbije, kao i mnogih javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića i Dejana Savića.

Do sada, "Trojka iz bloka" održana je u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, NJemačkoj, Norveškoj, Kanadi i SAD, a u Brčkom prvi put.

 

Tagovi: