Dva spasilačka čamca za Crveni krst Šamac (FOTO)

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Šamac danas su uručena dva profesionalna spasilačka čamca sa pratećom opremom, koji su donacija Fondacije ''TZU-CHI'' sa Tajvana.

Predstavnik Fondacije ''TZU-CHI'' Rudolf Faf izrazio je nadu da ovi čamci neće biti korišteni u nekim novim poplavama, ali je istakao da je dobro da ih Crveni krst ima, kao i spasilački tim, koji predstavljaju neku vrstu sigurnosti na rijekama. 

Ističući da mu ja čast što danas boravi u Šamcu, Faf je najavio da će saradnja sa ovom lokalnom zajednicom u Republici Srpskoj biti nastavljena. 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Svetozar Evđić zahvalio je Fondaciji sa Tajvana na donaciji, navodeći da je ova pomoć veoma značajna. 



"Želim da sa ovom fondacijom proširimo saradnju u domenu privrednih i društvenih djelatnosti", rekao je Sjenčić. 

Član spasilačke ekipe Crvenog krsta Šamac Aleksandar Panić kaže da će ova donacija mnogo značiti za spasilačku jedinicu, opštinu Šamac i širu regiju. 

"Riječ je o profesionalnim spasilačkim čamcima namijenjenim za 10 ljudi koji ne mogu da se oštete i potope i koji garantuju sigurnost kako spasiocima, tako i onim koji se spašavaju", kaže Panić. 

On podsjeća da Crveni krst Šamac ima potrebnu opremu za spašavanje i spasilačku ekipu koja ima intenzivne obuke kako bi dobila licencu za djelovanje van zemlje

Saradnja Fondacije "TZU-CHI" sa Tajvana i opštine Šamac počela je 2014. godine kada je tokom katastrofalnih poplava dijeljena pomoć ugroženima. 



Ova fondacija do sada je dodijelila pomoć u vrijednosti više od 200.000 KM.

Tagovi: