Odbojkašice iz Obudovca kreću sa pripremama

Odbojkašice ŽOK Crvena Zvijezda iz Obudovca ovih dana  kreću sa pripremama za novu sezonu prve lige Republike Srpske.

"Prvi dio se kao i uvijek realizuje na vanjskim terenima, a onda se polako seli u salu gdje kroz rad sa loptom i pripremne utakmice uigrava ekipa’’, kazali su u Klubu.

Tokom pauze u klubu su radile sve škole odbojke i pionirska selekcija, a seniorke su bile na zasluženom odmoru. 

Ekipa je pretrpjela male promjene u odnosu na prošlogodišnji sastav, ali je prvoj ekipi priključeno 5-6 prošlogodišnjih pionirki.

Za razliku od prethodnih sezona, klub je ove godine prijavio kadetsku ekipu da igra drugu ligu (van konkurencije), kako bi kroz utakmice te igračice stasale za prvu ekipu.

Utakmice druge lige će se igrati u Šamcu radi popularizacije tog sporta i uključivanja perspektivne djece iz Šamca u tu ekipu.

Kada tome dodamo i pionirsku ekipu koja igra svoju ligu možemo najaviti interesantnu odbojkašku jesen na šamačkoj opštini.

što si tiče ambicija prve ekipe one su kao i prethodnih sezona, a to je da se prvo obezbijedi opstanak a onda pokuša biti u sigurnoj zoni oko sredine tabele.

Uporedo sa plasmanom želja nam je da i ove sezone promovišemo nekoliko mladih igračica koje bi bile nosioci igre u narednom periodu i dobrom igrom nastavimo  da punimo tribine naše sale u Obudovcu.

M.S.

 

Tagovi: