Šamac: Počela da se održavaju ročišta u Odjeljenju suda (FOTO)

Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović, izjavio je u srijedu da su zvanično počela suđenja u Odjeljenju suda u Šamcu, a prema potpisanom Sporazumu između opštine Šamac i Ministarstva pravde RS.

''Rad Odjeljenje suda (pisarnice) počeo je prvog jula, utorkom, srijedom i četvrtkom u punom radnom vremenu od 07:00 do 15:00 časova tako da su stranke od tog datuma mogle predavati sve podneske, tužbe, žalbe i do sada je bilo dosta podnesaka“ – kaže Miladinović.

„Sve je urađeno kako je dogovoreno. Napravio sam raspored sudija, da svaki sudija zna kada dolazi na suđenje u Odjeljenje u Šamac i pridržavaćemo se tog rasporeda kako bi se svaki sudija unaprijed pripremio. Sudija mora mjesec dana prije pozvati stranke na ročište, a i da stranke blagovremeno budu obavještene“ – naglašava Miladinović.

Miladinović kaže da je Sud u Modriči dosada riješio preko 70% predmeta iz plana, te da su na polugodištu bili među prvim sudovima u BiH po postignutim rezultatima u planu rješavanja predmeta.

„Stranke iz Šamca, Pelagićeva, Donjeg Žabara više ne moraju ići u Modriču, ovdje mogu predavati svoje podneske direktno koji će biti blagovremeno evidentirani u CMS sistemu koji postoji i to će biti ubačeno u predmet koji se nalazi u sudu u Modriči za rješavanje“ – rekao je Miladinović.

Tagovi: