Banjaluka čelindžer: Milojeviću pomogao prekid zbog kiše

Srpskom teniseru Nikoli Milojeviću bilo je potrebno sat i po da eliminiše Andrea Gema na startu 16. izdanja banjalučkog čelendžera.

Četvrti nosilac je slavio sa 6:3, 2:6, 6:1 pa će u drugom kolu igrati protiv Francuza Aleksandra Milera, koji je nadigrao prvog Japanca koji je nastupio u gradu na Vrbasu Kenta Tagaširu sa 6:0, 6:2.

"Ceo meč igrao sam "gore-dole" s tim što sam pokazao razliku u prvom i trećem setu. U drugom se desio mali pad moje koncentracije pa je protivnik iskusno iskoristio prostor koji sam mu dao da dođe do izjednačenja. Priznajem da mi je prekid zbog kiše u trećem setu išao na ruku, jer je u tom trenutku bila velika borba. Znao sam i osećao da ću posle prekida vratiti koncentraciju i igru iz prvog seta. Na kraju je ispalo da sam slavio u laganoj završnici, ali nije bilo tako", izjavio je Milojević.

Nije htio mnogo da priča o idućem rivalu, dok je pohvalio uslove na terenima TK Mladost.

"Ne volim da gledam previše unapred. Idem meč po meč, jer se tako prave najbolji rezultati te se nadam što boljem izdanju. Ovde je zaista lepo za igru, posebno zbog činjenice da se igra u parku gde ima mnogo drveća. Znam da kiša remeti planove na turniru, a tako je bilo i sada, mada verujem da neće biti problema narednih dana", kazao je Milojević.

Drugi srpski predstavnik u Banjaluci Peđa Krstin nije bio uspješan na startu pošto je poražen od Andree Anraboldija sa 7:5, 1:6, 3:6 nakon maratona koji je trajao dva sata i 25 minuta. Rezultati prvog kola: Rikardo Oheda Lara - Petar Mičnev 2:6, 6:0, 7:5. Sinoć: Danijel Himeno Traver - Vaclav Safranek. Nagradni fond na turniru ove godine iznosi 43.000 evra i pobjedniku će pripasti 6.190 evra, kao i 80 bodova za ATP listu.

Ostali mečevi

Prvi nosilac na 16. izdanju turnira Španac Roberto Karbaljes Baena na startu će igrati protiv "srećnog gubitnika" Andreasa Hajdera Maurera, dok će se u ostalim mečevima prvog kola sastati: Maksimilijan Marterer - Kimer Kopejans, Pol Toledo Bage - Lukas Midler, Miomir Kecmanović - Karlos Taberner, Blaž Rola - Feliks Rože-Aliasim, Danilo Petrović - Ivan Gakov, Kevin Kravic - Zdenjek Kolar, Tomislav Brkić - Lorenco Đustino, Haume Munar - Erik Krepaldi, Filip Horanski - Franjo Raspudić, Nino Serdarušić - Peter Nađi.

(Glas Srpske)

 

Tagovi: