Pobjednik utakmice Krupa i Borac postaje gazda Banjaluke

Prvim zvaničnim ligaškim mečom između Krupe i Borca započeće novo rivalstvo koje bi u budućnosti moglo donijeti zanimljivu borbu između ovih rivala koji će se u nedjelju nadmetati, ne samo za bodove i bolji plasman na tabeli, već i za trenutnu prevlast u Banjaluci.

Ovi rivali imaju dobar početak sezone i trenutno drže mjesta koja vode u Ligu za prvaka, što je osnovni cilj za oba tima. Trenutno Borac ima bod više i očekuje se velika borba, jer bi pobjednik zadržao priključak za vodećim ekipama, dok bi poraženi mogao izgubiti nekoliko pozicija. U finišu prošle sezone igrali su finale Kupa grada Banjaluke, gdje je slavio Borac nakon penala, i to je bila uvertira u prvi premijerligaški duel.

- Raduje nas činjenica da možemo ugostiti lidera fudbala, ne samo u Banjaluci i RS, nego i BiH. Drago nam je da ovaj meč okarakterisan kao lokalni derbi i da smo svojim kvalitetno ravnopravni takvom klubu kao što je Borac. Nakon teškog poraza od Željezničara, tokom sedmice smo podigli raspoloženje i samopozudanje prolaskom u osminu finala Kupa BiH. Nemamo kažnjenih igrača i sa dozom optimizma dočekujemo Borac i ako ponovimo kvalitetnu igru možemo se nadati pobjedi. Puno godina sam proveo u Borcu, prošao sam put od igrača do sportskog direktora i pokušaću te emocije da ostavim po strani. Svo svoje znanje staviću u funkciju da odigramo što bolje i pobijedimo - istakao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Dodao je da se ekipe dobro poznaju i neće biti iznenađenja, a da im navijanje gostujućih pristalica, kojih se očekuje puno, neće smetati, jer su već navikli na slične atmosfere. Ne može računati na povređenog Ajdina Redžića, dok u Borcu imaju više problema. Siniša Dujaković je suspednovan, a na povrede su se žalili Goran Galešić (skočni zglob),  Mahir Karić (leđa) i Mladen Veselinović (aduktor), što može predstavljati problem za novog trenera Zorana Milinkovića koji je i sam bio prehlađen.

- To nam pravi male probleme i naš medicinski tim ima pune ruke posla, ali učiniće sve da bar neko od njih bude spreman. Krupa je bila apsolutni hit u prošlom prvenstvu i tim koji ima kontinuitet u mnogim stvarima. Tamo igra dosta fudbalera koji su ponikli u Brocu i definitivno će imati velike ambicije protiv nas. Takođe, i mi imamo svoje ciljeve i ne bismo se gađali nekim riječima, jer to rijetko izađe kako treba. Očekujem da ćemo imati veliku podršku i da će na stadionu biti 95 odsto naših navijača - smatra pomoći trener Borca Marko Maksimović.

(Glas)

Tagovi: