Iz Teslića milioni za režimski RTRS

Svako domaćinstvo, ali i pravna lica, u Republici Srpskoj plaćaju RTV taksu u iznosu od 7,5 KM. Na području opštine Teslić postoji 13. 500 domaćinstava što znači da Teslićani plaćaju oko 100 hiljada KM mjesečno ili milion i 200 hiljada KM godišnje za RTV taksu RTRS-u!

Ovo su zaista ogromna sredstva na godišnjem nivou, koja daju za pravo Teslićanima da postave pitanje šta oni i Teslić dobijaju zauzvrat za ove pare?

U Doboju postoji regionalno dopisništvo RTRS-a koje pokriva i opštinu Teslić, međutim Teslića u prilozima RTRS-a nema ili se pojavljuje vrlo rijetko, a kada i bude neki prilog o našoj opštini po običaju to je neki izvještaj bilo o političkim previranjima ili negativnim dešavanjima na području naše opštine, nekad i uz podsticanje samih novinara RTRS na takve situacije (Čečava).

Pomislio bi čovjek da se u Tesliću u toku godine ne događa ništa pozitivno, niti jedna manifestacija ili događaj vrijedan pažnje urednika i novinara RTRS-a, koje mi Teslićani plaćamo milion i 200 hiljada maraka godišnje!

Za toliki novac očekivalo bi se barem 2-3 priloga iz Teslića sedmično od strane RTRS-a, ma koliko im je uređivanje pristrasno, međutim prilozi o Tesliću na jutjub kanalu RTRS vijesti u toku godine mogu se prebrojati na prste.

Zaključak je očigledan da Teslićani i Teslić ne dobijaju ni mrvice od ogromnih sredstava koje izdvajaju za RTRS taksu, a djelovanje RTRS-a za opštinu Teslić moglo bi se u nekim slučajevima opisati i kao negativno, štetno po imidž našeg grada, koji je i turistička destinacija.

Jasno je da takva uređivačka politika RTRS-a proizilazi iz činjenice da se rukovodstvo te ustanove stavilo u službu režima i njegove politike, a ta politika, kao što smo već bezbroj puta naglašavali, nije na dobrobit građana Teslića, nego samo na štetu, uprkos činjenici ali i upravo zbog te iste činjenice da su dvoje Teslićana u vrhu tog režima.

Teslićani će imati priliku naredne godine da kažu na izborima šta misle o politici RTRS-a prema Tesliću i Teslićanima, ali i o politici režima koji stoji iza takve nenarodne televizije.

(SDS - Teslić)

Tagovi: