Potrebna pomoć za transplantaciju bubrega Goranu Ljuboju iz Banjaluke

Dijalizni pacijent Goran Ljuboja, koji je izbjegao iz Bosanskog Grahova, a trenutno je nastanjen u Banjaluci, poziva sve ljude dobre volje da mu finansijski pomognu kako bi mu bila obavljena transplantacija bubrega.

Time bi, poručuje on u svom apelu, njegov život bio znatno lakši, jer ne bi zavisio od aparata za dijalizu, na kojoj je od svoje 17. godine, odnosno - punih 28 godina.

"Iz dana u dan moje zdravstveno stanje sve je teže. Građani mi mogu pomoći, jer bi transplantacijom moji svakodnevni problemi, uvjeren sam, postali prošlost", ističe Ljuboja u izjavi za "Nezavisne".

On naglašava da ga odlasci na dijalizu onemogućavaju u ispunjavanju brojnih planova, pa tako ne može ni da se zaposli.

Nakon što odu na dijalizu, pojašnjava nam Goran, pacijenti se osjećaju iscrpljeno i nesposobni su za posao.

"Postoji rješenje za moje brojne nedaće s kojima se susrećem još od svoje 17. godine, a to je transplantacija u francuskom gradu Nica, koja košta 40.000 evra preko Otvorene mreže", napominje Ljuboja, te dodaje da FZO RS ne finansira ovu vrstu zahvata.

Donacije za Ljuboju mogu se uplatiti na žiro račune kod NLB banke.

Broj tekućeg računa je 562-100-80094892-95.

Devizni račun - IBAN: BA395620998137688327, a SWIFT BIC: RAZBBA22.

Otvoren je i humanitarni broj 1433 za sve "M:telove" korisnike fiksne i mobilne telefonije, a pozivom na taj broj, koji je aktivan do kraja oktobra, građani doniraju jednu KM za transplantaciju bubrega Goranu Ljuboji.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS rekli su da im se Ljuboja nije obratio sa zahtjevom za liječenje u inostranstvu.

"Fond zdravstvenog osiguranja RS finansira liječenje osiguranika u inostranstvu (Austrija, Italija, Njemačka, Turska...) i to onda kada se to liječenje ne može sprovesti u zdravstvenim ustanovama u RS i izvan RS koje s nama imaju potpisan ugovor", navode, uz ostalo, iz FZO RS.

(NEZAVISNE)

Tagovi: