Šamac: Obilježavanje ''Nedjelje djeteta''

U okviru „Nedjelje djeteta“ koja se obilježava od 3. do 8. oktobra predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić i načelnik Službe za društvene djelatnosi Slobodan Stojić posjetili su Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu u dnevnom centru koji se nalazi u okviru Centra za socijalni rad u Šamcu.


Predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić rekla je ovom prilikom da svaki dan, a pogotovo ove sedmice, treba promovisati prava djece, voditi računa o njihovim potrebama i o društvenoj odgovornosti svih odraslih prema djeci da bi se njihova prava ispunjavala.


„Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama za ovu godinu ima na raspolaganju 4.000 KM iz opštinskog budžeta. To su posebna sredstva koja im se doznačavaju na mjesečnom nivou. Sredstva se namjenski koriste za kreativnu radionicu za djecu u okviru udruženja“ – kaže Škrbićeva.


Predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović kaže da u druženje obilježavaju dječiju nedjelju kreativnim radionicama i druženjem, a u četvrtak 5. oktobra očekuju i posjetu djece iz dječijeg obdaništa „Radost“ iz Šamca.


On dodaje da u Udruženju boravi osmoro djece, a na šamačkom području ih ima 40.


„Pozivam roditelje koji imaju djecu sa posebnim potrebama i sa teškoćama u razvoju da dovedu djecu u udruženje, jer mi ovdje na sve načine pokušavamo da ih socijalizujemo, imamo psihologa, volontere profesore razredne nastave koji dolaze sa djecom iz ovog udruženja koja pohađaju školu i na taj način im ukazuju na važne stvari za njihov život“ – kaže Milovanović.

(opstinasamac.org)

Tagovi: