Rajt najveće pojačanje Igokee

Ono o čemu se danima pričalo juče je dobilo zvaničnu potvrdu. Košarkaš sa zavidnom NBA karijerom potpisao je ugovor sa Igokeom, potvrdio je generalni menadžer ekipe Igor Dodik.

Dorel Rajt je najveće pojačanje u istoriji kluba, mada nije prvi Amerikanac koji je stigao u tim a da je prije toga nastupao u najjačoj ligi svijeta. Prije njega dres Aleksandrovčana nosio je Amal Mekaskil tokom 2009. godine, ali Rajt je imao mnogo zapaženiju ulogu na parketima NBA lige od pomenutog zemljaka.

- Radi se o igraču koji je ostavio dubak trag u NBA ligi i sa Majamijem je 2006. godine osvojio šampionski prsten. Kada se pogleda njegova statistika koju je ostvario tokom 11 sezona u NBA ligi, jasno je da se radi o najvećem pojačanju Igokee u istoriji, ali je on isto tako jedno od najvećih pojačanja nekog kluba iz ABA lige - rekao je Dodik.

Nekadašnji 19. pik sa drafta 2004. godine već je stigao u Laktaše i obavio neophodne medicinske preglede.

- Uspostavili smo dobru saradnju sa ljudima iz SAD preko kojih smo uspostavili kontakt sa Rajtom i postigli dogovor. On je već stigao u Laktaše i sam je trenirao pošto je ekipa bila u Sloveniji, gdje je igrala utakmicu sa Olimpijom, a njenim povratkom pridružio se treninzima sa saigračima. U međuvremenu smo obavili sve neophodne medicinske preglede, zdrav je i spreman da se pokaže u najboljem svjetlu - dodao je Dodik.

Amerikanac prošle sezone nije igrao ni za jedan klub nakon što se 2016. godine nije izborio za ugovor sa Los Anđeles Klipersima.

- Nakon što je otpušten iz Klipersa, imao je obećanje jednog kluba iz NBA lige da će dobiti ugovor, ali ta ekipa mu se nije javila. Pošto je htio da igra samo u najjačoj ligi svijeta, a nije imao ponuda, odlučio je da pauzira. Trenirao je tokom Ljetnje lige, mada nije imao sreće da izbori ugovor. Sada je spreman da se dokaže jer još ne želi u penziju i sa nama ima ugovor na nekoliko mjeseci, pa u zavisnosti od njegovih igara i uklapanja u tim odlučićemo koliko će ostati u Laktašima - naglasio je Dodik.

On je kazao da je ovim potezom napravljen dobar posao na promociji tima.

- Ovim pojačanjem nastavili smo sa dobrom promocijom našeg kluba, kao i rada omladinske selekcije, čime želimo da Igokea bude prepoznata u regionu, ali i Evropi. Pored velikog broja poznatih košarkaša iz Srbije, za naš klub su igrali i otišli dalje u Evropu Brejdi Heslip, Kliford Hamonds, Korsli Edvards, a ranije su tu bili Tautidas Lideka i Amal Mekaskil. Nećemo stati na tome, već želimo da naš klub bude poznat i prepoznat u svim košarkaškim krugovima - istakao je Dodik.

Karijera

Rajt igra na poziciji krila i bio je 19. pik na draftu 2004. godine, kada ga je direktno iz srednje škole izabrao Majami, čiji je dres nosio narednih šest sezona. Tokom januara 2006. nastupao je za razvojni tim Hita Florida Flejm, da bi na kraju sezone bio najmlađi član šampionske ekipe koju su predvodili Alonzo Morning, Šakil O'Nil, Geri Pejton, Antoan Voker i Dvejn Vejd. Šest sezona igrao je za Majami, zatim je naredne dvije nastupao za Golden Stejt. Jula 2012. trejdovan je u Filadelfiju, da bi nakon godinu prešao u Portland, gdje je ostao dvije sezone. Pretprošle godine nastupao je za kineske Beikong Flaj Dragonse.

(Glas)

Tagovi: