Banjalučani pozdravili zlatne odbojkašice

Nekoliko stotina odbojkaša i odbojkašica iz RS dočekalo je u centru Banjaluke odbojkašice Srbije Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović, osvajačice zlatne medalje na Evropskom prvenstvu Zlatne odbojkašice primio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.
 
"Veliko zadovoljstvo mi je što sam domaćin našim odbojkašicama koje su osvojile medalju na EP. Čast je što za Srbiju nastupaju odbojkašice iz RS", rekao je Dodik.
 
On je ovom prilikom zlatnim odbojkašicama dodijelo po 20.000 KM, te im poželio uspjeh u životu i karijeri, posebno u reprezentativnoj.
 
“Pokrenućemo inicijativu da sportisti iz RS koji postignu uspjehe sa reprezentacijom Srbije dobiju nacionalne penzije”, kazao je Dodik.
 
Tijana Bošković se zahvalila svima na podršci.
 
“Hvala svima koji su nas podržali. Veliko hvala predsjedniku koji uvijek izdvoji vrijeme da nas dočeka. Finansijska nagrada mnogo znači, ali to nije razlog zasto ovo radimo. Uživamo i nadam se da ćemo biti inspiracija mladima da se bave sportom”, rekla je Boškovićeva novinarima u Palati republike.
 
Jelena Blagojević, koja je karijeru počela u Jedinstvu iz Brčkog, zbog obaveza nije došla u Banjaluku danas.
 
Ženska reprezentacija Srbije u odbojci osvojila je 1. oktobra zlatnu medalju na Evropskom odbojkaškom prvenstvu u Bakuu, pobijedivši u finalu reprezentaciju Holandije rezultatom 3:1.
 
Podsjećamo, Tijana i Brankica su iz BiH, odnosno iz Bileće i Brčkog, a obje su se našle u idelanom timu Evropskog prvenstva. Boškovićeva je proglašena za najbolju odbojkašicu Evropskog prvenstva, a Mihajlovićeva za najboljeg primača.
 
(Nezavisne)

 

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Tagovi: