Brankica Mihajlović gradonačelniku poklonila dres u kome nastupa za Srbiju

Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog primio je Brankicu Mihajlović, odbojkašicu iz Brčkog, koja je osvojila zlatnu medalju sa nacionalnom reprezentacijom Srbije i postala šampionka Evrope u odbojci.

Gradonačelnik Milić je Brankici Mihajlović uručio skroman poklon, a ona je gradonačelniku Miliću poklonila svoj dres sa brojem 9 u kome nastupa u reprezentaciji Srbije.

- Svaki put sam sve srećnija kada dođem ovde i naravno, drago mi je što su moji sugrađani pratili dešavanja na Evropskom prvenstvu. Nadam se da je to delom i zbog mene, a verujem da ću u budućnosti doneti još medalja - rekla je Brankica u obraćanju novinarima.

Ona je podsetila da još uvek oseća bolove zbog povrede koju je ranije zadobila, ali da očekuje da će stručnjaci u Japanu, u koji putuje već sutra pomoći da što pre ozdravi.

- Što se tiče predstojeće sezone već imam iskustva iz Japana jer sam već ranije igrala u toj zemlji. Posle boravka u reprezentaciji i osvojenog prvenstva, gde u poslednjih nekoliko meseci bukvalno nismo imali pet slobodnih dana, sezona će svakako biti naporna. Osim toga moja majka ide sa mnom i ona će mi biti od pomoći - rekla je Brankica Mihajlović.

Ona je pohvalila sjajnu atmosferu u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije koja se gradi godinama i koja je primetna na svim takmičenjima.

Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio je Brankici što je tokom veoma kratkog boravka u Brčkom ipak našla vremena da se sretne sa njim.

- Nije ovo ni prvo ni poslednje odličje koje je Brankica donela u naš grad. Za mene kao gradonačelnika je veliko zadovoljstvo što imamo ovakvu ličnost koja je ime Brčkog pronela na svim meridijanima - rekao je Milić.

On je podsetio da u Brčkom ne postoji zakonska mogućnost da se rezultati vrhunskih brčanskih sportista adekvatno novčano nagrade, ali je rekao da će raditi na tome.

PIŠE: Cvijeta Kovačević, EuroBlic

Tagovi: