Stanovnici Lauša legitimišu policiju!

S obzirom na to da je Lauš naselje koje je poznato po najnižoj stopi kriminala u našem gradu oni su odlučili da uvedu noćne patrole koje će legitimisati policajce koji budu raspoređeni da patroliraju ovim dijelom grada.

Na ovu nesvakidašnju odluku došao je jedan od poštenih stanovnika Lauša Mirko Kajla kome je jednostavno dozlogrdilo da policajci uznemiravaju ovo naselje svojim prisustvom te je odlučio da uz pomoć svojih komšija organizuje patrole tokom kojih će se vršiti kontrola svih policajaca koje dužnost nanese na ovaj kraj Banjaluke.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno nam je da građani imaju sva prava da organizuju sopstvene kontrole te da im je žao što na neki način remete mir ovog idiličnog naselja.

- Mi smo svjesni da nikada nije ugodno vidjeti policajca kako patrolira ispred vaše kuće, ali naša je dužnost da pokrijemo cijeli grad. Svjesni smo da u našem sistemu rada ima mnogo nedostataka i da bespotrebno trošimo resurse tako to ljude šaljemo na mjesta na kojima smo višak. Ovim putem bih se u ime policije izvinio svim stanovnicima Lauša i zamolio ih da budu blagi prema nama kad nas vide, a mi ćemo se truditi da što više zaobilazimo ovu oazu mira, rekao je komandir Živko Palica.

Bez obzira na izvinjenja Kajla tvrdi da neće prestati sa legitimisanjem policajaca jer vjeruje da su oni ubačeni elemnti koji žele da naruše ugled Lauša.

Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala 50nijansipive.com

Tagovi: