Šamac: Počeli "Dani pozorišta 2017"

Izvođenjem predstave "Portret maligne ćelije" pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida u Šamcu su počeli četvrti "Dani pozorišta 2017", koji će trajati pet dana.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti u opštini Šamac Slobodan Stojić sinoć je otvarajući manifestaciju rekao da će opština i ubuduće finansirati ovakve događaje.

"Želim da naši stanovnici ovih pet dana uživaju", rekao je Stojić.

Reditelj Milan Božić iz šamačkog pozorišta "Bibac2, koje iduće godine slavi deset godina postojanja naveo je da je cilj da manifestacija okupi što više društava i pozorišta.

"Već nekoliko godina dolaze pozorišta iz svih bivših jugoslovenskih republika, a manifestaciju nismo održali 2014. godine zbog poplava", podsjetio je Božić.

On je dodao da će se domaćini predstaviti izvođenjem predstave "Neki novi klinci", te da su amateri okupljeni u pozorištu zahvalni opštini i sponzorima.

Govoreći o pozorištu "Branislav Nušić" iz Šida reditelj Cvijetin Aničić rekao je da ono postoji 13 godina, okuplja 70 amatera, te da su predstavu "Maligna ćelija" izveli više od 40 puta.

"Predstava je nastala prije tri godine u okviru akcije borbe protiv karcinoma. Šest glumaca tumače traumatične likove. Predstava je urađena više kao šok-terapija", naveo je Aničić.

Ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Šamcu predstaviće se i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Prnjavora sa dječijom predstavom "Kako nasmijati princezu", pozorište "Scena" iz Novog Grada predstavom "Strajilo Grmečlija", te "Dis" teatar iz Banjaluke sa predstavom "8 dan".

Organizator "Dana pozorišta 2017", koji se održavaju u Kino dvorani je pozorište "Bibac"  iz Šamca, generalni sponzor je opština, a manifestaciju su podržali i drugi sponzori iz šamačkog područja.

(Glas Regije)

Tagovi: