Pomozimo četverogodišnjoj Snježani: Mala lavica u borbi za život

Humanitarni koncert za četvorogodišnju Snežanu Savić iz Negotina iz Srbije, kojoj je odmah po rođenju konstatovana teška anomalija crijeva, a opake bolesti su se nizale jedna za drugom, održaće se u Bijeljini 14. oktobra.

Ovom prilikom u velikoj sali Centra za kulturu za malu Snežu nastupiće SKUD "Semberija", hor "Srbadija", OŠ "Meša Selimović" Janja, narodni guslari Saša Laketić, Vukan Đuka, Luka Bošnjak, Dragan Anđić Gage, Boško Golijanin i Milomir Malinović, te etno-pjevač Violeta Krajišnik i harmonikaš Aleksandar Jovanović.

"Sneži je nedugo po rođenju otkrivena teška anomalija crijeva, zbog čega su joj stavljena plastična i od tada je na posebnom režimu ishrane koji je jako skup, ali muke tu nisu stale", priča Danijela Savić, majka male lavice.

Mila četvorogodišnjakinja veselog osmijeha i blagog pogleda, izgleda kao i svaka druga djevojčica tog uzrasta, ali muke sa kojima se ona bori svaki dan otopile bi i kameno srce, a i najizdržljiviji bi pred njima posustali.

"Sneža ima i epilepsiju i koristi tri lijeka, a četvrti je u pripravnosti, dok peti lijek ima za prekid, te  klizne lijekove koje koristi takođe za prekid kod jakih epileptičnih napada", kaže Snežanina majka.

Da bi stvar bila još gora, djevojčica ima i visok pritisak za šta isto pije lijekove, a osim toga ima i astmu za koju koristi inhalator i pumpicu, te rupicu i šum na srcu, za šta su joj takođe neophodni skupi lijekovi.

"Počeli su da joj se deformišu i prsti na rukama i nogama, zbog čega joj moramo praviti posebne cipele po narudžbi", priča Danijela Savić, koja se zajedno sa mužem Tomislavom hrabro bori za zdravlje svog djeteta.

Mala Snežana se liječi u Srbiji i Sloveniji, ali da bi njenim mukama došao kraj neophodno joj je liječenje u Atini, za šta porodica koja živi samo od Tomislavove plate od 250 evra nema novac, te se nada da će ljudi dobre volje pokazati svoju humanost i pomoći im na ovom teškom putu.

Svi koji žele i mogu da joj pomognu mogu to učiniti uplatom sredstava na sljedeće žiro račune:

Devizni žiro račun Pavlović banka: Savić Tomislav BA395542110004480115

SWIFT: PAVLBA22.

Devizni žiro račun Unikredit banka: Tomislav Savić

UNIKREDIT BANK AG SWIFT: HYVEDEMM.

Kontakt telefon porodice Savić je 00381/69-19-05-979.

(NEZAVISNE)

Tagovi: