KUD ''Posavina'' na festivalu kulture u Grčkoj

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) „Posavina“ Crkvina iz opštine Šamac predstavilo je srpsku kulturu i tradiciju u grčkom gradu Hanoiti na Internacionalnom festivalu folklora, na kojem je učestvovalo više od 40 društava iz deset zemalja.


Tokom festivala u Hanoitiju, koji je trajao pet dana, predstavila su se i kulturno-umjetnička društva iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Češke, Portugala i Srbije.


Predsjednik KUD-a „Posavina“ Dragica Marinković rekla je da su se na festivalu u Grčkoj, među 1.400 učesnika, predstavila i 54 člana folklorne, horske i muzičke sekcije ovog društva iz Crkvine.


Ona je istakla da je KUD „Posavina“ bila jedini predstavnik iz Republike Srpske, koju su ponosno predstavili, a čiji su članovi ponijeli sa sobom iz Grčke nezaboravne utiske, pozitivne emocije i stekli nova poznanstva.


„Ovo je bilo veliko iskustvo, bilo je veličanstveno biti rame uz rame sa društvima iz ostalih zemalja učesnica“, kaže Marinkovićeva.


Marinkovićeva je rekla da su se članovi KUD „Posavina“ predstavili igrama iz Pčinje i Mačve, a publika ih je pozdravljala burnim aplauzima.


„Ponosni smo što smo na ovako lijep način predstavili svoju Crkvinu, opštinu Šamac i Republiku Srpsku“, istakla je Marinkovićeva.

(opstinasamac.org)

Tagovi: