Uprava za indirektno oporezivanje traži radnike

Agencija za državnu službu BiH raspisala je javni poziv za prijem 69 radnika u Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a oni koji prođu na konkursu i dobiju posao imaće platu od 1.000 do 1.545 maraka.

UIO traži više stručne saradnike za poslove unutrašnje kontrole, finansijsko računovodstvene poslove i praćenje jedinstvenog računa. Konkurs se odnosi i na prijem stručnih saradnika za poslove  kontrole, analize, registracije, carinika, inspektora i šefa Carinske ispostave Neum. Za stručne saradnike predviđena plata iznosi 998, više stručne saradnike 1.117, a najveća od 1.545 maraka za šefa carine u Neumu.

Pored ovog javnog poziva UIO je i sredinom septembra raspisala konkurs za prijem 45 radnika na neodređeno vrijeme. U UIO objašnjavaju da se već duže vrijeme bore sa nedostatkom službenika i da su zbog toga raspisali konkurse za prijem radnika.

- Prema sistematizaciji u UIO postoji 2.716 radnih mjesta, a trenutno imamo 2.450 radnika. Već duže vrijeme nam nedostaje službenika jer je samo ove i prošle više od 50 njih otišlo u penziju. Pored toga, zbog bolovanja i trudničkog svakog mjeseca sa posla u ovoj instituciji odsutno je oko 100 radnika  - kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević i dodao da su dobili odobrenje Savjeta ministara BiH za  dodatno zapošljavanje te da su osigurali i novac za isplatu plata novim radnicima.

(Glas)

Tagovi: