Šamac: Održan ''Šareni karavan'' (FOTO)

Kulturno - zabavna manifestacija ''Šareni karavan'' održana je sinoć u Šamcu, a to je rezultat četvoromjesečnog rada i angažovanja djece iz četiri opštine Domaljevac, Odžak, Vukosavlje i Šamac.

Ovaj projekat je u sklopu programa CBM koji realizuje Savjet ili Vjeće Evrope kroz radionice od juna do oktobra tekuće godine.

''Iskreno se nadam da će iz Savjeta Evrope stići pozitivan odgovor za nastavak ovog našeg projekta. Svi učesnici ''Šarenog karavana'' počev od članova, preko organizacionog tima , pa sve do projektnog odbora smatraju da je ovaj projekat bio zbilja potreban i svi su jednoglasni u tome da treba da se nastavi. Pored toga što im je omogućena besplatna edukacija glume, pjevanja i plesa, učesnici radionica su sklopili velika prijateljstva i mnogo im je žao što se druženje završava'' , navela je Milka Stanišić, menadžer projekta.

''Bilo je zadovoljstvo raditi sa djecom iz sve četiri opštine. Savladali su sve što se od njih tražilo, a sve je bilo propraćeno smijehom i zabavom što mi je posebno drago'', kazala je Stanislava Stanišić, edukator plesa.

''Projekat fantastično osmišljen, djeca odlična, cilj u potpunosti ostvaren. Iskreno prustupio realizaciji, rezultatima zadovoljan. Smatram da sa ovim ne bi trebalo stati. Mišljenja sam da bi ga trebalo proširiti i nastaviti jer je dao odlične rezultate na upoznavanju različitosti, prihvaćanju iste i izgradnji mostova u medjuljudskim odnosima. Napomenuo bih da se sve ovo postiglo sa dobrim organizacionim sposobnostima vodje projekta gospodje Milkice Stanišić'' , kaže Rado Bosić, edukator pjevanja.

Teme radionica su gluma, ples i pjevanje, a edukatori su pokazali veliku stručnost i odgovornost.
Tako je za pjevanje edukator bio, profesor muzičkog vaspitanja Rado Bosić, a za ples licencirani trener – koreograf Stanislava Stanišić, za glumu je bio zadužen Armin Omerović glumac iz Sarajeva i režiserka Sabrina Begović Ćorić takođe iz Sarajeva.

Organizacioni tim čine: projekt menadžer Milka Stanišić, Plesni klub ,,Princess’’ Šamac, šrojekt koordinator iz Šamca Nikša Nezirović, projekt koordinator iz Domaljevca Miroslav Lucić, projekt koordinator iz Vukosavlja Zekerijah Bahić i irojekt koordinator iz Odžaka Marko Barukčić.

Projektni odbor čine načelnici opština: Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac, Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje, Jakov Ivanković, načelnik općine Odžak i Mario Jurkić, načelnik opštine Domaljevac.

M.Š.

Tagovi: