Šta je motiv zločina kod Ribnika?

Motiv pokušaja dvostrukg ubistva i samoubistva koji se sinoć dogodio u mjestu Karaula kod Ribnika najvjerovatnije je ljubomora, saznaje se.

Mile Macanović (40) iz Ribnika teško je ranio svoju bivšu djevojku Jelenu Milovac (21) iz Banjaluke i poznanika Čedomira Sirara (53), nakon čega je pucao iz pištolja sebi u glavu.

Zločin se desio sinoć oko jedan čas iza ponoći, a prema izjavama svjedoka, Macanović je od ranije prijetio Jeleni, da će je ubiti, ali i muškarcu sa kojim je nakon njega bila u vezi.

Prije nego što je došlo do pucnjave, Macanović je sa Jelenom i još nekim ponzanicima bio u kafani.

– Jelena i Čedomir su bili u kafani i pili su pivo sa još nekim ljudima, a ona je ona pozvala Milu telefonom, pa je i on došao. Sjedio je za susjednim stolom i pozivao je da pređe kod njega. Nakon što je ona odbila, on je ostao za stolom do dolaska još dvojice mušakraca i zatvaranja kafane kada je Mile predložio da svi idu kod njega – ispričao je jedan mještanin.

Jelena i Čedomir su prvo odbili, ispričao je on, ali su se nakon kraćeg razgovara ispred kafana predomislili pa su svi otišli Milinim autom. U vožnji su se posvađali, zbog čega je Mile izbacio Jelenu i Čedomira iz automobila u Karauli, na putu između Sitnice i Čađavice.

– Malo kasnije se vratio i nastavio da se svađa sa njima, a onda izvadio pištolj i pucao u njih. Ispalio je šest hitaca, od čega su po dva pogodila žrtve. Nakon toga je sebi pucao u glavu – ispričao nam je naš izvor.

Jelena Milovac zadobila je povrede grudnog koša i abdomena, a nakon operacije ona je van životne opasnosti. Sirar je zadobio povrede grudnog koša i abdomena, a sve prognoze o njegovom stanju su neizvjesne.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kazali su da je ovaj slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva i samoubistvo.

– Dežurni tužilac je obavio uviđaj na licu mjesta i naložio je da se obavi istraga – rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

(Srpskacafe)

Tagovi: