Fejsbuk uvodi novu opciju

Najnovija opcija popularne društvene mreže Fejsbuk je mogućnost ubacivanja biografije kao dijela profila, čime je Fejsbuk krenuo u bitku s LinkedInom

Opcija ubacivanja biografije u profil na Fejsbuku najavljena je putem niza screenshotova objavljenih na društvenim mrežama. Ukoliko dobije zeleno svjetlo, ovo Fejsbuk postavlja kao direktnog konkurenta Linkedinu, društvenoj poslovnoj mreži.

The Next Webov direktor za društvene medije Met Navara podijelio je nekoliko slika biografije kojeg mu je poslala web developeri Džejn Manšun Vong. Vong je među prvim korisnicima koji su novu značajku primjetili na svom Fejsbuk profilu.

Funkcija omogućuje korisniku Fejsbuka da ispiše dosadašnje profesionalno iskustvo i obrazovanje, kontaktne informacije, sliku i druge informacije - isto kao na Microsoftovom Linkedinu.

Unos biografije kao dio Fejsbuk profila nije nešto novo. Veliki broj ljudi ispisuju dosadašnja zaposlenja i obrazovanje na Fejsbuku.

Pitanje je, doduše, želite li da vaš budući poslodavac vidi vaše privatne slike profila? Nova funkcija kombinuje sve relevantne informacije u jedinstveni profesionalni paket koji je odvojen od ličnih fotografija, statusa i drugih objava koje mnogi ne žele dijeliti s poslodavcem i headhunterima.

(tportal.hr)

Tagovi: