Nikola Nikić trener Borca: Promjene u stručnom štabu Šamčana (FOTO)

Poslednji rezultati šamačkog drugoligaša uticali su da dođe do promene u stručnom štabu ovog kolektiva.

Umesto Dragana Savića, trenersku ulogu preuzeo je Nikola Nikić, nekadašnji trener Modriče i mlade selekcije BiH. Za dve godine Borac će obeležiti vek postojanja, pa se do tog jubileja želi ostvariti povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

Predsednik kluba, dr Blagoje Simić, kaže da se sve čini da se šamački fudbalski koelktiv stabilizuje.

– Hoćemo da Borac osposobimo u stručnom i igračkom pogledu, kao i na polju finansija. Da u svim linijama funkcioniše kako je zamišljeno. Međutim, trenutni rezultati ne idu nam na ruku, ne poklapaju se s našim planovima. Nismo zadovoljni. Angažovali smo trenera sa profi licencom Nikolu Nikića. Očekujemo da u narednih pet kola poveća mogućnosti Borca, da sagleda situaciju i predloži nam mere za proleće kako bi sve bilo puno bolje nego što je sada – kaže dr Simić.

On otkriva klupske ciljeve. Oni su jasni i precizni.

– Cilj je da budemo u vrhu drugoligaškog takmičenje. Da naredne godine izborimo povratak u prvoligaško društvo, da svom gradu i našim navijačima podarimo taj uspeh uz 100.rođendan – dodao je dr Blagoje Simić, predsednik Borca.

NIKICEV PRVI TRENING U SAMCU

Novi šef struke šamačkog Borca Nikola Nikić pleni dragocenim iskustvom. Na njemu je da opravda ukazano poverenje rukovodstva Borca.

– Zahvalan sam predsedniku i potpredsedniku Borca, Blagoju Simiću i Svetozaru Evđiću, na ukazanom poverenju. Ako imaš rezultate tu si, ako nemaš onda te nema nigde. To je sudbina trenera. Pokušaću sve što je u mojoj moći. Pored sarajevskog Željezničara, beogradski Partizan mi je u srcu. Klupska boja Šamčana je crno – bela, pa mi i to godi. Borac ima ime i pedigre, infrastrukturu bolju od pola premijerligaša. Verujem da čemo supeti.

Borac treba da je u Premijer ligi BiH, a ne samo u Prvoj ligi Republike Srpske. Mislim da ćemo uz podršku lokalne zajednice, ljudi koji vode klub, igrača, nas trenera, te prijatelja kluba i medija naredne godine ući u sezonu koja će nam vratiti prvoligaški status – podvukao je Nikola Nikić, novi trener šamačkih crno – belih.

Danas je Borac u zlatnoj sredini drugoligaškog zapada. U Posavini svi veruju da mu je mesto u vrhu fudbala Srpske.

PIŠE: Slađan Jeremić, Glas Regije

Tagovi: