Doboj: Policija otvorila vrata učenicima (FOTO)

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj danas su u okviru "Dana otvorenih vrata", za učenike nižih razreda dobojskih osnovnih škola "Sveti Sava", "Vuk Stefanović Karadžić" i "Dositej Obradović" predstavili opremu i materijalno-tehnička sredstva koja koriste policajci.


Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je novinarima da se manifestacija održava povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i najavio da će u narednom periodu i nadležne policijske stanice u sastavu ovog centra organizovati "Dane otvorenih vrata" za djecu predškolskih ustanova, učenike osnovnih i srednjih škola i građane.

Žigić je najavio da će se u okviru organizacionih jedinica CJB-a održati i sportska takmičenja, akcije dobrovoljnog davanja krvi, kao i prijem 4. aprila za porodice poginulih pripadnika CJB-a i penzionisane službenike.

On je pojasnio da su danas pripadnici policijskih stanica Doboj jedan i dva, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i pripadnici Jedinice za podršku predstavili osnovcima elemente borilačkih vještina, vještine sa psom, te druge vještine.

Žigić je zadovoljan što u proteklom periodu nisu evidentirane saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom djece školskog uzrasta, a kao doprinos tome navodi preventivne aktivnosti i radnje policije u lokalnoj zajednici.

Manifestacija "Dani otvorenih vrata" održana je na Stadionu sportskih igara u Doboju. /

Tagovi: