Kuzmić u suzama završio sezonu

Košarkaš Real Madrida i reprezentacije Srbije Ognjen Kuzmić vjerovatno je završio sezonu nakon povrede koju je doživio u četvrtak u derbi meču drugog kola Evrolige, koji su ''kraljevi'' igrali protiv CSKA.

Kuzmić je bez kontakta s rivalom pao prilikom jedne akcije pod košem i s bolnom grimasom se uhvatio za koljeno.

Nakon toga je smješten u kolica i u suzama izveden u svlačionicu. Spekuliše se da je Dobojlija pokidao prednji ukršteni ligament, a ta povreda predviđa od šest do devet mjeseci pauze.

Ukoliko se ove prognoze pokažu kao istinite, Kuzmić je završio sezonu u Real Madridu poslije samo nekoliko utakmica. Njegova povreda nije jedini problem za Real nakon ovog meča jer je i Amerikanac sa slovenačkim pasošem Entoni Rendolf povrijedio rame nakon kontakta s Vilom Klajburnom i nije poznato koliko će odsustvovati.

Unutrašnja linija Madriđana će bez njih dvojice biti dosta oslabljena pa će sav teret pasti na Gustava Ajona, vremešnog Felipea Rejesa (36 godina) i Treja Tompkinsa.

Real je na pomenutom meču savladao CSKA 82:69 i ostvario drugu pobjedu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Rendolf je bio najefikasniji sa 16, dok je Luka Dončić dodao 14 poena.

Aktuelni prvak Evrope Fenerbahče je u najzanimljivijoj utakmici večeri u Milanu savladao Armani nakon produžetka 92:86. Ostali rezultati: Makabi - Baskonija 74:68, Panatinaikos - Bamberg 93:83.

(NEZAVISNE)

Tagovi: