''Platiću ti duplo'': Neobična poruka osvanula za kradljivca

U BiH se skoro pa svakodnevno desi i po nekoliko krađa. Kradljivci ne biraju mjesto, vrijeme, a ni plijen. Obijaju stanove, porodične kuće, poslovne objekte, automobile…Nose sve što im ''dođe pod ruku''. Građani koji su nađu na meti kradljvaca na sve moguće načine pokušavaju da povrate “ukradeni plen”.

Pomoć traže od čuvara reda i zakona, mada vrlo često stvar uzimaju i u svoje ruke. Osmjele se, pa čak i putem poruka, koje ispisuju na plakatima i lijepe po gradu, traže od kradljivaca da im vrate ono što su odneli. Jedna takva osvanula je i u Sarajevu. Slavica traži svoj laptop i lične dokumente, kradljivcu obećava da ga neće prijaviti, čak naprotiv – spremna je i da plati.

- Vrati mi laptop. Ti što si mi obio noćas crveni audi 80 i ukrao laptop i ruksak s pasošem, neću te nikom prijaviti samo hoću svoje stvari. Vratite mi pasoš i vozačku i laptop. Otkupite laptop od čovjeka kojem ste ga noćas prodali i prodajte ga ponovo meni, platiću ga duplo – piše u poruci ispod koje se potpisala Slavica.

(EuroBlic)

Tagovi: