Druga liga RS: Sloga – Alfa Modriča 1:5

Na terenu srbačkog stadiona, koji je među najkvalitetnijim u Republici Srpskoj, fudbaleri Alfa Modriče bili su bolji i zasluženo slavli visoku pobedu.

U 11.minutu Marko Tadić je šutirao sa oko 18 metara, iskosa sa leve strane, pogodio je suprotni, donji levi ugao.Tri minuta kasnije Radoslav Prljeta je šutirao, golman Dražen Babić kratko odbio loptu, onda je Neđo Šuka nameravao da je ugura u gol, ali je Srđan Maletić izvukao je u polje rukom, zaradio isključenje, a Dragan Radić sa „bele tačke“ pogađa cilj. Iako u brojčanom deficitu, Srpčani su u 23.minutu iskoristili grešku Ranka Galešića i preko Stefana Kršića vratili nadu u fudbalsko čudo. U 38.minutu Goran Đurić je kao poslednji igrač odbrane sapleo Nebojšu Prljetu, a Neđo Šuka dobro izveo slobodan udarac sa 20 metara, stativa je sačuvala domaćina.

Ipak, u 44.minutu utakmice Miloš Ilić nisko po zemlji šalje loptu do Ratka Buljića, ovaj šutira iz prve i postiže lep pogodak. U 70.minutu je Šuka uradio veliki posao, saplitali su ga u kaznenom prostoru, on ostao na nogama i poslužio Radoslava Prljetu koji prednost svog tima čini kapitalnijom.

DRAGO SVITLICA - TRENER MODRICANA

Tačku na „i“ stavio je Nebojša Prljeta u samom finišu utakmice koju je posmatrao i direktor gostiju Dragan Stević. Otkrio je da se za jedan broj igrača raspituju ljudi iz većih klubova, ali da od odlazaka nema ništa do leta. Zimska pauza biće iskorišćena za angažovanje dva ili tri istinska pojačanja. Jer, cilj je Prva liga RS. U Srpcu su svojim izdanjem najavili tako nešto.

Prvoligaško marširanje…

Sloga – Alfa Modriča 1:5 (1:3)

Stadion: Gradski u Srpcu. Gledalaca: 70. Sudija: Vanja Ajder(Banja Luka). Strelci:Kršić u 23.minutu za Slogu, Tadić u 11., Radić u 14.(11 m), Buljić u 44., R.Prljeta u 70., N.Prljeta u 86.minutu. Žuti kartoni: Ugren, Đurić(Sloga), N.Prljeta(Alfa Modriča). Crveni karton: Srđan Maletić(Sloga) u 14.minutu.

SLOGA: Babić 6, Ugren 5, Maletić 5, Grbić 5, Kršić 6.5, Nježić 5.5(od 68.min.Grgec -), Zukanović 5, Đurić 5(od 60.min.radaković -), Bjelonić 5, Kos 5, Jarić.

ALFA MODRIČA: Tripić -, M.Ilić 7, N.Prljeta 7.5, Buljić 7.5(od 82.min.Dudić -), Radić 7, Šuka 7, Lukić 6.5, R.Prljeta 7.5, Lazareski 7(od 80.min.LJ.Sarkić -), Tadić 7(od 63.min.S.Sarkić -), Galešić 6,5.

Igrač utakmice: Nebojša Prljeta (Alfa Modriča) 7,5.

PIŠE: Slađan Jeremić, Glas Regije

Tagovi: