Mladić javio majci da je diplomirao, sat kasnije poginuo

U Stjepan Polju, gračaničkom naselju, juče se veliki broj mještana okupio na sahrani 26-godišnjeg mladića Harisa Kahrimanovića, čiji je život ugašen u ponedjeljak kada se dogodila stravična saobraćajna nesreća.

Mještani kažu da u ovom kraju ne pamte ovakvu sahranu. Tužna kolona uputila se prema groblju Avdići u Stjepan Polju, gdje je mladić ukopan.

Zakazano venčanje

Juče su pred kućom žalosti stigle stotine ljudi. Bolnu tišinu presjecali su jecaji Harisovih najbližih. Oca Sejada, koji nije imao snage da stoji, niko nije mogao utješiti. On je u Hrvatskoj osnovao građevinsku firmu, obrazovao djecu kojoj je posvetio cijeli život...

Uplakane majka Hanifa i devojka Sabina milovale su Harisov sanduk.

- Dragi Bog je tako htio. Uzeo ga sebi. Za petak, 3. novembar, bilo je zakazano vjenčanje, ali sudbina nije htjela tako, nije se dalo djevojci Sabini da na ruku stavi vjenčani prsten. Umjesto svadbe, umjesto toga da roditelji sa sinom proslave diplomu, oni su ga sahranili - kaže komšinica ožalošćene porodice, piše Avaz.

Oprostili se navijači

Harisa su na večni počinak ispratili i brojni navijači Fudbalskog kluba Sarajevo "Horde zla".

Javio majci da je diplomirao

U ponedjeljak je Haris Kahrimanović tačno u 14 časova majci Hanifi poslao SMS da je diplomirao na fakultetu u Tuzli i poručio joj da će tu veče proslaviti s društvom.

Nije ni uspio stići do svog rodnog Stjepan Polja kada je u teškoj saobraćajnoj nesreći oko 15 časova u Orahovici Donjoj kod Gračanice “golfom 5” podletio pod cisternu i na mjestu izgubio život.

(Avaz)

Tagovi: