Bingo otvara vrata početkom naredne godine

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević sa predstavnicima kompanije „Bingo“ obišao je danas radove na izgradnji trgovačkog centra u Šamcu koji su počeli prvog oktobra, a trebali bi da se završe početkom naredne godine.

Građevinski inženjer koji vodi izgradnju i investicije za kompaniju „Bingo“ LJubiša Tešić kaže da se trenutno radi na montaži temeljne konstrukcije i podizanju prefabrikovane montažne konstrukcije objekta.

Riječ je  o trgovačkom centru koji će imati suteren i prizemlje površine od 7.500 m2, što znači ukupno 15.000 m2. U novoizgrađenom trgovačkom centru kompanija „Bingo“ će imati svojih 5.000 m2 prodajnog prostora, ostala površina će biti slobodna za iznajmljivanje, restoran, dječija igraona i zabavni sadržaji“ kaže Tešić.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da će početkom sledeće godine dobiti najveći trgovački centar u ovom dijelu Posavine koji će zapošljavati 40 novih radnika, a investicija će koštati više od četiri miliona maraka.

Milićević podsjeća da će u dijelu grada gdje se gradi novi trgovački centar „Bingo“  biti nastavljeni radovi na izgradnji i asfaltiranju Ulice Dositeja Obradovića na potezu od Osnovne škole „Šamac“ do Veterinarske stanice koje finansira opština Šamac.

„Opština Šamac s jedne strane dobija ozbiljan trgovački centar, počinju nove investicije, a s druge strane zaposliće određen broj ljudi. Činjenica je da je Opštinska uprava od prodaje zemljišta imala direktan efekat i ta sredstva ćemo usmjeriti u izgradnju infrastrukture u gradu Šamcu“ – kaže Milićević.

(Opština Šamac)

Tagovi: