Počinje baraž za Mundijal

Počev od ovog četvrtka, u narednih osam dana dobićemo i imena preostalih devet reprezentacija koje će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Evropa će dati još četiri učesnika, tri očekujemo iz Afrike, dok ćemo dva tima dobiti poslije interkontinentalnih kvalifikacija. Bez obzira što je Srbija već na Mundijalu, rezultati će biti zanimljivi kako bismo saznali u kojem će šeširu završiti na žrijebu 1. decembra u Moskvi.

Trenutno je na granici (25. mjesto) da iz četvrtog pređe u treći šešir, a da bi napredovala potrebno je da se dogodi samo jedno iznenađenje u tri duela koja su za Srbiju zanimljiva - da Grčka eliminiše Hrvatsku, odnosno da Novi Zeland bude bolji od Perua ili da Јužna Afrika u grupi D afričkih kvalifikacija završi ispred Senegala.

Najrealnije je da Grčka u dvomeču bude bolja od Hrvatske. Ovo je i par koji ovog četvrtka (20.45) u Zagrebu otvara posljednju etapu puta do šampionata planete. Meč između Grčke i Hrvatske je zanimljiv jer je FIFA zabranila dolazak gostujućih navijača zbog potencijalne opasnosti da dođe do izgreda.

(Blic)

Tagovi: