''Lica Lafore'' danas na filmskom festivalu ''Prvi kadar''

Projekcija dokumentarnih filmova RTRS-a "S ruba pameti" i "Lica Lafore" danas na 11. Međunarodnom filmskom festivalu "Prvi kadar".

Četvrtog takmičarskog dana 11. Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar" učestvuju i dva dokumentarna filma iz produkcije RTRS-a, "S ruba pameti", Milane Majar, čija će projekcija biti od 11 časova i 30 minuta i "Lica Lafore", Denisa Bojića od 17 časova i 30 minuta.

Ove godine fokus festivala "Prvi kadar" je na domaćim i stranim dokumentarnim filmova sa idejom da se publici prikaže presjek izuzetno značajnih i umjetnički vrijednovanih dokumentaraca, ali i da im se prikaže veoma raznolik opseg tema kojima su se bavili dokumentaristi u posljednje dvije godine.

Dokumentarni film iz regiona će prikazati ne samo raznolike tematske okvire, nego i veoma bogatu produkciju dokumentarnih filmova i istaći važnost koprodukcijskih projekata kojih je u posljednje vrijeme sve više. To potvrđuje i značaj festivala, koji stvaraju osnovnu platformu za razmjenu iskustava i stvaranje dobrih partnerskih odnosa među umjetnicima u regionu.

(RTRS)

Tagovi: