Sloga poražena od Željezničara (VIDEO)

Nisu dobojlije uspjele da dodju do nove pobjede na svom terenu a ovaj put su bolji bili momci iz ekipe FK ''Željezničar'' predvođeni iskusnim Krunićem i zasluženo odnijeli cijeli plijen iz Doboja.

Otvaranje susreta je proteklo u ispitivanju snaga na sredini terena i na prvi gol se čekalo do 21. minute kada je Krunić povukao loptu sa polovine domaćih i rezantnim udarcem sa 17-18 metara pogodio donji desni ugao Matovićevog gola za vodstvo gostiju.

.

 

Bunili su se domaći igrači i navijači da je u prijemu lopte Krunić napravio prekrašaj ali to nije vidio i glavni sudac jučerašnjeg meča Marić Dražen po mišljenju svih najslabiji pojedinac na terenu. Domaćini su se brzo vratili u igru i nakon dubinske lopte Radovanovića iskusni Borislav Lukić koristi nonšalantnost golmana Kukrike i lobuje ga glavom za poravnanje rezultata, igrao se 36.minut.

 

Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Domaćin kreće ofanzivno odmah po otvaranju drugog poluvremena i u akciji iz 52.minuta u kojoj dvojica Lukića, Borislav i Jovo kroz pas igru izbacuju zadnju liniju gostiju a mlađi Jovo lagano plasira loptu pored nemoćnog Kukrike za 2:1 i veliko slavlje domaćih.

Imali su posle toga domaći igrači jos dvije izgledne prilike ali su se u samoj završnici spetljali i propustili priliku da „nokautiraju“ protivnika i utakmicu uvedu u mirnije vode.

Kako to u fudbalu obično bude kazna stiže na drugoj strani, u toku je bio 60. minut kada Krunić šalje dubinsku loptu sa svoje polovine, Pljevaljčić kasni u reakciji i mladi Bosančić izlazi sam na istrčalog Matovića i manirom iskusnog strijelca poravnava rezultat na 2:2.

 

Nisu se domaći igrači ni oporavili od šoka uslijedila je novi, korner sa desne strane je napravio pometnju u kaznenom prostoru domaćih, Krunić i Bosančić razmijenili dupli pas i mladi Bosančić lako rješava jedan na jedan sa Matovićem za vodstvo gostiju.

 

Treba napomenuti da glavni sudija Marić nije sankcionisao dva prekršaja gostujućih igrača u ovoj akciji i da se to vidi i na snimcima koje su postavili na facebook stranici Sloge, broj 14 Petković rukama odguruje domaćeg igrača broj 23 Radovanovića kao i „đon“ Kuzmanovića sa brojem 17 nad Gavrićem iz Sloge ali opet mjerodavno je mišljenje kontrolora Elčić Bore koji eto igrom slučajnosti dolazi iz Istočnog Sarajeva gdje je pomenuti sudija već napravio jedan cirkus.

Do kraja utakmice domaći igrači su pokušali da dođu barem do boda ali i tu je Marić sudio samo ono što je on video a bio je jedini koji nije vidio prekršaj golmana Kukrike nad Lukićem koji je došao do lopte prije njega, provukao je ispod golmana koji u tom trenutku ruši Lukića ali sudija iz Bijeljine ostaje bez reakcije i to se jasno vidi na snimku FK Sloge koji su postavili na svoju facebook stranicu.

U nadoknadi vremena je udarac glavom Aleksandra Jankovića sa gol linije izbacio neko od gostujućih igrača nakon čega je Marić odsvirao kraj utakmice.

Moramo napomenuti da su igrači i jedne i druge ekipe odigrali fer i korektnu utakmicu bez grubih startova ili bilo kakvih rasprava na terenu i za to im idu sve pohvale.

Gosti zasluženo odnose bodove kući a domaćinu ostaje da se bori za bodove u dva naredna kola gdje gostuju prvo kod Kozare a u zadnjem kolu jesenjeg prvenstva im dolazi Slavija.

I.M.

Tagovi: