Kuća na poklon nemoćnoj starici

Novoizabrani članovi mjesne zajednice Gornji Srđevići pokazali su kako se vodi briga o starim i nemoćnim mještanima i primjerom pokazali kako se skromnim sredstvima može podići skromna kuća za 64-godišnju Vidosavu Vidović, kako bi na sigurnom dočekala predstojeću zimu.

- Bilo nas je sramota da gledamo u kakvim uslovima živi samohrana Vidosava. Stara trošna kućica je prokišnjavala i sigurno bi se pod teretom snega srušila ove zime. Zasukali smo rukave i sa nekoliko dobrovoljnih akcija i uz novčanu pomoć ljudi iz čitave opštine i dijaspore za samo mjesec dana ozidali i pokrili kućicu sa pedesetak kvadrata - priča predsednik MZ Rade Gudalović.

Pomoć od 500 maraka obećala je i opština Srbac, kaže Živko Todorović, jedan od glavnih aktivista u selu i dodaje da je pokrenut postupak kod Centra za socijalni rad Srbac za dodjelu stalne socijalne pomoći koju do sada nije imala, jer nije navršila 65 godina.

Vidosava nema djece niti bilo kakvih primanja i uglavnom preživljava od pomoći komšija i dobrih ljudi.

- Neka je i mene sunce ogrijalo. Stalno sam strahovala da će se kućica srušiti i ja u njoj stradati. Vrata se nisu mogla otvarati pa sam ulazila kroz prozor. Slabog sam zdravlja i jedva čekam da uđem u novu kuću i založim šporet na drva - kaže Vidosava i dodaje da će se valjda neko sjetiti da joj doveze pet metara ogrijevnog drveta jer nema para da ga kupi.

Priključci

Ovih dana članovi mjesne zajednice Gornji Srđevići uspjeli su da novoizgrađenu kuću priključe na struju i vodu. Sada prikupljaju, kako kažu, novac za stolariju, opremanje kupatila i nabavku najosnovnijeg pokućstva.

(Novosti)

Tagovi: