Par u planiranju svadbe prekinula smrt

Tuga i nevjerica mogli su se čitati danas sa lica svih prisutnih pred porodičnom kućom Zahirovića u kalesijskom selu Sarači. Svi su se u svojim razgovorima vraćali samo na jednu riječ - sudbina.

Na posljednji počinak danas je na lokalnom mezarju Zaseok-Brdo ispraćen Halil Zahirović, 20-godišnjak koji je tragično stradao u subotu oko 22 sata, zajedno sa svojom djevojkom Asmirom Smajić.

Halilovi ujaci pričaju da je „golf 2“, koji je završio u Spreči, bio parkiran pored rijeke te da je bila povučena ručna kočnica. Kažu da se dio riječne obale odronio i automobil je završio u hladnoj vodi Spreče. Ni Halil ni Asmira, nisu uspjeli izaći.

„Bilo je to dobro dijete. Maksimalno pošten, da je gladan, nikome ne bi komad hljeba uzeo. Takva je to kuća“ kaže Halilov ujak koji je na sahranu došao iz Austrije.

Na Halilovu sahranu danas su došli Asmirini roditelji. Tuga roditelja još je veća, jer se saznalo da su dvoje mladih planirali svadbu, ali ih je u tome spriječila smrt.

„Zvao me je u subotu oko devet sati, čuli smo se i vidjeli preko video poziva. Posljednji put mi je rekao da je u jednom lokalu i da ide s djevojkom. Zvao sam ga kasnije te iste večeri, nije se javljao. Te noći sam radio, završio sam u nedjelju u sedam ujutro. Ponovo sam ga zvao, bio je nedostupan“ kaže nam Halilov prijatelj Miki, koji je na sahranu došao iz Švajcarske.

Dvoje mladih skončali su u automobilu koji je Halil posudio od prijatelja, nije tu bilo brze vožnje, nego samo jedna velika nesreća.

U Seljublju na lokalnom groblju sutra će biti ukopana i njegova djevojka Asmira Smajić.

Faktor.ba

Tagovi: