U Tužilaštvu saslušana i Doris Kremenović

Doris Kremenović, šefica odjeljenja u banjalučkoj filijali Geodetske uprave, sprovedena je u Republičko javno tužilaštvo.

Uz osmijeh i namigivanje novinarima, dovedena je na saslušanje, a tužilac bi do kraja dana trebalo da odluči da li će joj biti određen pritvor ili će se braniti sa slobode.

Kremenovićeva je uhapšena juče na radnom mjestu, a, kako ATV nezvanično saznaje, radila je na predmetima “Građa”, “Poljoprivredna škola” i “Metaleks Prnjavor”.

To je četvrto hapšenje radnika Geodetske uprave i to u manje od mjesec dana.

Prije Kremenovićeve, u policijskoj akciji uhapšena su još tri službenika Geodetske uprave. Među njima su i Aleksandar Deurić i Dragan Grulović, kojima su određene mjere pritvora. Sumnjiče se da su grad Banjaluku oštetili za blizu 7,5 miliona maraka.

Doris Kremenović je pod sumnjom zbog nekih od predmeta zbog kojih su pod istragom i dvojica njenih kolega. Grulović se tereti da je donio rješenje na osnovu kog je privrednom društvu “”Građa” priznato pravo svojine nad gradskim zemljištem, a obojica da su privrednom društvu “Naš dom” pribavili imovinsku korist od više od dva miliona maraka.

Iz Geodetske uprave poručuju da su čuli za najnovije hapšenje.

Pustiće, kažu, istražnim organima da rade svoj posao.

“Imajući u vidu da je istraga u toku, ne možemo komentarisati razloge privođenja. Ukoliko se utvrdi odgovornost, biće preduzete sve potrebne mjere iz naše nadležnosti”.

Odmah nakon hapšenja Deurića, koji je bio pomoćnik direktora Uprave, i Grulovića, koji je radio kao šef područne jedinice Banja Luka, svih devet rukovodilaca Geodetske uprave dalo je Vladi mandate na raspolaganje. U međuvremenu je razriješen samo direktor, Miloš Komljenović, a imenovan je vršilac dužnosti, Bosiljka Predragović.

(ATV)

Tagovi: