Dilali vijagru iz Indije

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nikole Đorđića (25) iz Bijeljine, zbog sumnje da je prodavao opasne lijekove bez odgovarajućih dozvola.

Prema optužnici, on je spomenute lijekove na području BiH prodavao u periodu od avgusta 2014. godine do januara 2015. godine, a nabavljao ih od njemu poznate osobe.

"Tokom provođenja istrage on je za novčani iznos od 960 KM prodao određenu količinu medikamenata" saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Đorđić je uhapšen u policijskoj akciji "Potencijal" koja je provedena u januaru 2015. godine i to zajedno sa još 5 osoba.

Osim Đorđića tada su uhapšeni i ranije optuženi Senaid Serhatlić (50) iz Tuzle, Mladen Smoljić (50) iz Jajca, Esmeralda Isabegović Međanović (42) iz Doboja te Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Akciju je provela SIPA zbog sumnje da su se osumnjičeni bavili seks trafikingom i trgovinom sredstava za potenciju.

Oni su medikamente i stimulativna sredstva porijeklom iz Indije švercovali iz Mađarske u BiH.

Tokom akcije pretreseni su objekti na 12 lokacija i to na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada, a prilikom pretresa kuća i automobila koje su koristili optuženi, pronađena je veća količina lijekova i medikamenata, odnosno viagre i kamagre, čija je vrijednost procijenjena na oko 30.000 KM, piše Faktor.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Faktor.ba

Tagovi: