Predstava koja vraća u školske dane

Komedijom „Glumci u klupama“ Šamčanima će se u četvrtak, 23. novambra, predstaviti članovi dramske sekcije Srednje škole ''Nikola Tesla''.

Scenario i režiju za predstavu, koja tokom sat i po trajanja prikazuje anegdote iz školskih klupa, uradio je profesor Dušan Lojpur.

Inspiracija mi je bio kultni film ''Lajanje na zvezde'' i ideja da je školski život izuzetno zanimljiv i da nije sve u lekcijama i ocjenama. Kao profesor sam doživio niz ugodnih i veselih trenutaka od promućurnih i vragolastih učenika, koji su me znali nasmijati do suza. Prisjetio sam se i zanimljivih scena iz svojih srednjoškolskih dana i sav taj materijal mi je bio polazna osnova za jednu srednjoškolsku priču, koja bi trebalo da se svidi publici“, rekao je Lojpur.

Dušan Lojpur će i na daskama koje život znače imati istu ulogu profesora kao i u životu, đake glumi 13 srednjoškolaca, a gosti će im biti čalnovi Plesnog kluba „Princes“.

„Glumačka ekipa je mlada, brojna i vrlo talentovana, što će publika svakako prepoznati, a nada se i da će podržati“, rekao je Lojpur i pozvao Šamčane da u četvrtak u 19 časova dođu u Kino salu na predstavu, a ulaz je besplatan.

Ž.J.

Tagovi: