Ko ima platu veću od Dodika?

Pitate se ko su ljudi koji u Republici Srpskoj imaju platu preko 5500 maraka, a da su plaćeni sa budžeta, odnosno, da ih građani plaćaju. Prvi Vam napamet padne Dodik. Predsjednik Republike.

Na izborima je dobio oko 300 000 glasova.   Neki ce reći i da treba, predsjednik je. Jedan je predsjednik- ima logike.

Ima još jedan predsjednik veću platu. Dobio je na izborima 150 puta manje glasova. Te glasove je izdao i nagrađen je. Nije ostao istrajan u opozicionoj borbi. Slično je bilo i sa fakultetom, upisao je državni Pravni fakultet, video je da treba učiti i uložiti trud da bi dobio znanje, pa se prešaltao na privatni falultet i preko noći dobio diplomu.

Njegov  (ne)rad je plaćen kao sto je plaćen rad trojice hirurga. Znate sta za ljudski život znači hirurg. Lijekovi neophodni za trudnice ne mogu na recept. Nema para.

Radnica u tekstilnoj industriji radi za 350 maraka. Pravimo humanitarne akcije da pomognemo visečlanim porodicama. Nema para. Invalidi trebaju proteze. Nema para. Svaki dan čujemo da će otpuštati na Željeznicama. Nema para.

Za "našeg" predsjednika ima. Još čujemo da hoće da postavi i gradskog menadžera.

Drugi potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, predsjednik Skupštine grada, njegov šef kabineta i gradski menadžer kostaće Banjaluku oko 800 000 maraka za 4 godine.

Inače, predsjednik koji ima veću platu od Dodika je Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluke, sjetićete ga se sa skupova protiv rađevinske mafije u Picinom parku, ili sa skupova gdje se kleo u Čavića. Prije toga se kleo u Ivanića. Sad se kune u Igora. Ocigledno zbog plate od 5500 maraka.

Je li to normalno za ovakvo društvo?

PIŠE: Nikola Dronjak,RTV BN

Tagovi: