Štimac se oprostio od dresa reprezentacije Srbije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, uz riječi da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Centar Anadolu Efesa prisustvovao je utakmici između Srbije i Austrije, gdje je pred početak prvog kvalifikacionog meča dobio uramljeni dres.

"Teško je malo, ali to je život. Јa sam u ovom dresu doživio najljpše trenutke u karijeri, mnogo mi je drago da sam bio svega toga i nadam se da će ovi momci biti još bolji i da će reprezentacija da osvoji još više medalja", rekao je Štimac.

Kada je riječ o kvalifikacijama, Štimac kaže da svi očekuju plasman na Mundobasket.

"Svi očekujemo plasman na SP. Ovu su sve momci predvođeni iskusnim igračima, tako da nadam se pobjedama, to su sve momci koji igraju u dobrim ligama, dobri igrači", kazao je on.

Štimac nije htio mnogo da komentariše cijelu situaciju oko FIBA i ovih prozora, istakavši da je "kako je tako je i da se nada plasmanu na SP i nekoj medalji".

Kada je riječ o klupskoj karijeri, Štimcu ove sezone individualno ide dobro u Efesu, ali tim ne igra baš sjajno, a on se nada da će sve biti bolje kako sezona bude odmicala.

"Uklopio sam se veoma dobro, ali jako loše smo odigrali nekoliko utakmica koje smo morali da dobijemo. Tim je dobar, ali nismo imali zadovoljavajuće rezultate i nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati mnogo bolje", zaključio je Štimac.

(B92)

Tagovi: