Ognjen Jaćimović najbolji strelac Rudara i Prve lige RS

Rudar je protiv Kozare (6:1) pokazao da je zaslužio da na pauzu ide sa prvog mesta, pre svega timskom igrom, ofanzivnim fudbalom, kaže Ognjen Jaćimović fudbaler Rudara.

Najbolji strelac Prijedorčana sa dva gola u goleadi od 6:1 protiv Kozare u poslednjem kolu jesenjeg dela Prvenstva RS stigao je do cifre od 11 pogodaka u 16 prvenstvnih mečeva i najbolji je strelac.

- Kada igrate na poziciji napadača morate biti zadovoljni sa 11 pogodaka, ali ništa od toga ne bih bilo da cela ekipa ne igra kao jedan. Deklasirali smo Kozaru sa 6 golova, i to samo tri dana nakon teškog meča protiv Krupe u Kupu BiH, pokazali karakter ekipe i svima demonstrirali zašto završamo ovaj deo sezone na čelu tabele - kaže Jaćimović i dodaje da je više nego zadovoljan svojom formom.

- Imao sam malu krizu sredinom sezone, ali sam se uspešno vratio kada je to bile najpotrebnije ekipi, postigao 5 golova u poslednja 4 meča i prestigao Aleksandra Milakovića iz Tekstilca na listi strelaca. Osećam se dobro, hoće me gol, tako da mi je malo žao što dolazi pauza, pa moram prekinuti seriju - kaže talentovani napadač.

Tim trenera Zlatka Jelisavca na zimsku pauzu odlazi sa 37 osvojenih bodova, dva više u odnosu na drugoplasiranu Zvijezdu 09 ali Jaćimović kaže da njegova ekipa sigurno neće potceniti Zvijezdu 09 u nastavku sezone.

- Zvijeda 09 ima odličan tim, pobeda u Kupu BiH protiv Olimpika dovoljno govori o njihovoj igri, vodili smo tešku borbu sa njima tokom cele jeseni i sigurno ih bez obzira na dva boda prednosti nećemo potceniti, ne samo njih već i bilo koga drugog rivala do kraja cele sezone - kaže Jaćimović i dodaje da bez obzira na rivale Rudar zna svoj cilj.

- Cilj Rudara je povratak u premijer Ligu, poštujemo sve rivale, ali sam uveren da imamo ekipu, koja ako bude igrala kao što smo igrali u prvih 18 kola sigurno može doći do titule šampiona Srpske i ostvariti cilj koji smo zacrtali na početku sezone - optimista je najbolji strelac prvenstva republike Srpske.

Voleo bih ostati u Rudaru

Odlične igre Jaćimovića i titula najboljeg strelca skrenule su pažnju drugih klubova na talentovanog napadača.

- Imam ugovor sa Rudarom do kraja leta, ali nemam šta kriti da je bilo nekih ponuda, ali klub je bio fer prema meni, tako da ni ja ništa neću raditi bez dogvora sa njima. Voleo bih da ostanem do kraja sezone i da pokušamo osvojiti šampionsku titulu, jer Rudar zaslužuje da igra u premijer ligi BiH - kaže Jaćimović.

PIŠE: B. Predojević , EuroBlic

Tagovi: